Istorijski uspeh Srbije na SP u borilačkom sportu, osvojeno pet medalja u dva dana

Bravo!

  • 0

Na Svetskom šampionatu u Ašihara borilačkom sportu, koje se održava od 3. do 7. novembra u Bukureštu u Rumuniji, Ašihara Kaikan savez Srbije nastupio je sa reprezentacijom koja je u prva dva dana takmičenja osvojila tri zlatne i dve bronzane medalje.

Medalje su osvojili kadeti Andrija Ašanin u disciplini kate, gde je osvojio najsjajnije odličje, dok je njegov vršnjak Lazar Milićević došao do bronze u disciplini borba do 50 kilograma. U istom uzrastu, samo u ženskoj konkurenciji do medalje je došla Nađa Macanović, koja je osvojila zlato u disciplini borba do 45 kilograma.

U nešto starijem uzrastu zlatno odličje je osvojila i juniorka Anastasija Stojaković, koja je u disciplini borba do 60 kilograma bila najbolja. Čast juniora u muškoj konkurenciji je odbranio i Vuk Milenković koji je došao do bronzanog odličja u borbi do 60 kilograma.

Poslednjeg dana takmičenja, očekuje se još jedna medalja za reprezentaciju Srbije, jer je Milan Jovanov izborio plasman u finale u kategoriji seniora u disciplini borba preko 90 kilograma.

Našu reprezentaciju i delegaciju Srbije je sačinjavalo 17 članova, od cega je broj sportista bio osam, a ostali članovi delegacije su bili sudije na turniru ili treneri. Našu delegaciju je drugog dana takmičenja posetila konzulka Ambasade Srbije u Rumuniji, Irena Radojicic prvi savetnik za konzularne poslove.

Na sedmom Svetskom prvenstvu, po novoj nomentaturi održavanja svetskih prvenstava u medjunarodnoj organizaciji N.I.K.O "Ašihara Kaikan, srpska reprezentacija je ostvarila najveći uspeh u odnosu na prethodna učestvovanja na ovom prestižnom takmičenju.

Video: Olimpijska šampionka se slomila na dočeku: Na tatamiju je najjača, ali su Beogradu su suze bile jače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA