≫ 

UFC 268: Konorov naslednik nokautirao u prvoj borbi, Usman vladar velter kategorije!

Mladi Irac Jan Geri pobedio je nokautom u prvoj rundi Džordana Vilijamsa

  • 0
UFC  268 Foto: AP/Tanjug

UFC 268 događaj u Njujorku ne samo da je ispunio očekivanja, nego je pružio i više. Kamaru Usman i Kolbi Kovington ponovno su pružili odličan meč za prvaka velter kategorije. Usman je pokazao da je najbolji velteraš sveta odbranom titule.

Boljeg velteraša od Kamarua Usmana trenutno jednostavno nema. Nigerijac je peti put odbranio svoju titulu šampiona, a Kolbi Kovington mora da se pomiri kako je Kamaru jednostavno bolji borac.

Šampion ovaj put nije uspeo da "završi" izazivača pa je slavio jednoglasnom sudijskom odlukom (48-47, 48-47, 49-46). Kolbiju treba odati počast za srčanost, ali jednostavno mu nešto nedostaje da uspe da premosti ovu prepreku.

Džastin Gejdži i Majkl Čendler po mnogima su bili kandidati za najbolju borbu večeri, ali oni su otišli još dalje i pružili onajbolji meč ove godine.

Čendler je izgubio drugi put zaredom, ali je dao sve od sebe, a Gejdži je je jednostavno bio bolji ovaj put.

Što se preliminarnog dela priredbe tiče, gledaoci su videli sjajne borbe. Jan Geri 23-godišnjak iz Irske kojeg mnogi vide kao potencijalnog naslednika Konora Mekgregora, opravdao je očekivanja u svom debiju.

Delovao je Geri pomalo nervozno u svom osmom profesionalnom nastupu, ali na kraju je upisao pobedu nokautom u prvoj rundi protiv Džordana Vilijamsa. Zapravilo se radilo o tehnički prekrasnom nokautu od strane mladog Irca.

Vilijams je svojom levom rukom krenuo u napad, Geri je napravio korak unatrag i desnicom sjajno pogodio bradu svog protivnika. Posao je dovršio s još dva udarca, a Viliams tačno sekundu pre kraja runde završava brutalno nokautiran.

Odličan debi za Gerija koji je u razgovoru s Roganom citirao svog idola Mekgregora

- Nismo došli ovde da učestvujemo, ovde smo da pobedimo - rekao je Geri.

Video: Ovo je Srbin koji čuva najveće UFC zvezde: Saša objasnio kako je branio Habiba i Mekgregora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA