Neprikosnoveni šampion: Kanelo nokautirao rivala koji mu je psovao majku pre borbe

Alvarez postao prvi Meksikanac u istoriji koji je objednio četiri titule

  • 1
Saul Kanelo Alvarez Foto: AP/Tanjug

Saul Kanelo Alvarez upisao je 57. pobedu u profesionalnoj karijeri (57-1-2). Po mnogima popularni ''P4P'' najbolji bokser sveta, rano jutros savladao je Amerikanca Kejleba Planta (21-1-0) nokautom.

Inače, pre borbe bilo je dosta naelektrisanja jer je Plant vređao Alvareza pominjući mu majku.

Kanelo je na taj način uspeo ujediniti sve pojaseve u super srednjoj kategoriji, jer Plant je do danas bio IBF-ov prvak.

Punih deset rundi te 65 sekundi 11. runde trebalo je Kanelu da savlada iznenađujuće dobrog protivnika.

Istina da je Plant došao u ovaj meč kao neporaženi bokser, ali nikada se nije susreo s bokserom na ovako visokom nivou. Veliki favorit bio je Kanelo, ali Kejleb Plant kroz dosta rundi pokazivao se kao tvrd orah i opravdao je svoje mesto u ovom meču.

Međutim, kako je meč odmicao, Kanelo je postajao sve opasniji, a njegovi udarci bili su znatno konkretniji i jači od Plantovih.

Pogodio je Kanelo levim krošeom Planta, zatim je nadovezao desni aperkat, a dok je američki bokser padao, Kanelo pogađa i levim aperkatom.

Brojao je sudija Kejlebu koji je uspeo da nastavi meč, al isjajni Meksikanac namirisao je krv i ubrzo dovršio posao.

Saul Kanelo Alvarez sada je IBF, WBA, WBC i WBO prvak super srednje kategorije, a današnjom pobedom u Las Vegasu, postao je prvi Meksikanac s objedinjenim pojasevima, barem kada je u pitanju era s četiri pojasa.

Alvarez je ujedno i prvi bokser ikad koji je to ostvario u super srednjoj kategoriji, a u eri četiri pojasa, samo je još pet boraca uspelo ujediniti sva četiri. Radi se o Bernardu Hopkinsu, Dermejnu Tajloru, Terensu Krafordu, Oleksandru Usjku i Džošu Tejloru.

Video: Rus doneo Srbiji bronzu: Mirončikov stao u polufinalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA