≫ 

Neverovatni uspesi u džudo Ligi šampiona: Zvezda uzela srebro, Slaviji pripala bronza

Bravo momci i devojke!

  • 1
Ivan Todorov Foto: MN Press

Džudo ekipa Crvene zvezde na najjačem klupskom takmičenju, Ligi šampiona u Parizu osvojila je srebrno odličje.

U velikom finalu crveno-beli u sastavu Strahinja Bunčić (66kg), Rustam Orujov (do 73 kg), Zebeda Rekhviašvili (81kg), Jovan Niškanović (81kg), Nemanja Majdov (90kg), Bojan Došen (100kg) i Lukaš Krpalek (preko 100 kg) odmerili su snage sa višestrukim osvajačem ovog takmičenja, ekipom Javara, u kome su Rusi slavili 4:1.

Predsednik Izvršnog odbora DŽK Crvena zvezda Stojan Vujko po osvajanju Superlige Srbije najavio je da ekipa u Pariz ide sa šampionskim ambicijama.

- Dokazali smo da smo evropska džudo sila i da smo u samom vrhu. Ove sezone smo bili spremni za najsjajnije odličje što smo pokazali tokom čitavog turnira. Naredne godine sasvim sigurno idemo na zlato - rekao je Vujko, koji je čestitao Zvezdinim momcima, ali i devojkama iz Slavije koje su osvojile bronzanu medalju u Ligi šampiona.

Ekipa novosadske Slavije u Parizu osvojila je bronzano odličje, u sastavu Nadežda Petrović (52kg), Marica Perišić (57kg), Tea Tintor (63kg), Jelena Tasić (63kg), Anka Pogačnik (70kg), Milica Žabić (+78kg) i Milica Cvijić (+78kg) predvođene trenerom Vladimirom Jovičićem.

Na uspehu im je čestitao i Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.

Video: Najbolji srpski džudisti i džudistkinje na kampu u Kanjiži

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA