Kakva šteta za Rakića: Srbin mora dodatno da čeka za napad na istorijsku UFC titulu

Aleksandar Rakić će morati da sačeka još neko vreme kako bi napao pojase

  • 10
Aleksandar Rakić, tetovaže Foto: Profimedia

Dugo iščekivana borba između srpskog MMA borca Aleksandra Rakića i Poljaka Jana Blahoviča ipak se neće održati 26. marta, koja je bila zakazana za UFC u Kolambusu kao glavna borba događaja.

Razlog za otkazivanje je povreda bivšeg šampiona poluteške kategorije UFC-a, Jana Blahoviča, gde bi pobednik dobio priliku da se bori za pojas protiv šampiona Glovera Tešeire.

Blašovič je otkrio da ima povredu kičme u predelu vrata i da mu to onemogućava da radi sa velikim težinama i da se pripremi adekvatno za borbu.

Nažalost, neću se boriti 26. marta u Kolambusu. Imam povredu kičme u predelu vrata. Zbog toga je nemoguće da treniram sa velikim težinama. Moram to da sredim sada. Nadam se da ću se videti sa Rakićem u oktagonu u prvoj polovini ove godine - poručio je Blahovič.

Sada ostaje nerešeno pitanje da li će UFC pronaći novo ime kao zamenu za Rakićevog rivala, ili će povući i srpskog borca i sačekati još neko vreme dok se Blahovič ne oporavi, kako bi se odigrao projektovani duel.

Svakako ga to malo udaljava od željno iščekivane borbe za UFC pojas, kojoj se nada i Rakić, ali i fanovi UFC-a u Srbiji.

Video: Spartanska priprema Rakića: Kupanje u ledenoj reci kao priprema Srbina za UFC borbu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    28. januar 2022 | 17:32

    Jako je očigledno da UFC ( citati Dena Beli :) ) ne želi Rakića za šampiona.

  • Dogodine u Prizrenu ☦️

    28. januar 2022 | 15:52

    Da se sprema jos godinu dana nece moci da dobije Rakica 🚀

  • Misko

    28. januar 2022 | 17:00

    Steta sto se povlaci ovaj ali ima vremena za Rakica. Kad god, naici ce blahovic i odmah posle 3 meseca Glover ... matorog za titulu Rakic resava lagano, poljaka pre toga malo teze ali i to ce proci. Sve u svemu, realno je da u 2023 godinu rakic udje sa sampionslim pojasom. Otprilike u maju sa blahovicem i onda u novembru/decembru sa matorim gloverom i cao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA