Legendarni profesor DIF-a o ekspanziji borilačkih sportova

Zoran Ćirković je legendarni profesor sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja

  • 1

Ekipa emisije DIREKT ekskluzivno je razgovarala sa čuvenim profesorom Zoranom Ćirkovićem, bivšim šefom katedre za borilačke sportove na DIF-u, na temu ekspanzije borilačkih sportova kroz godine, njegovom radu sa velikim šampionima u borilačkim sportovima, o odnosu takmičara i trenera ali i podvizima čuvenog boksera Mate Parlova.

Profesor dr Zoran Ćirković objasnio je kako je jedan od najvažnijh faktora za uspeh svakog sportiste otvoren odnos trenera i takmičara i da se svetski rezultat ne može postići bez deset godina rada.

- Veoma je važno da postoji otvoren odnos i poverenje prema treneru, a to ne može da se razvije za šest meseci ili godinu dana. Za to je potrebno jedno deset godina - napominje Ćirković.

Profesor ističe da je trentno najbolji ženski trener u Srbiji svih vremena, koji se pojavio na ovim prostorima Roksanda Atanasov, trener karatistkinje Jovane Preković osvajačice evropskog, svetskog i olimpijskog zlata.

- Ona radi sa njom od njene četvrte godine i ona je najbolje zna. Njih dve je samo priroda ujedinila i ona je dobila nešto što ne može niko da dobije na svetu i to je jedna priča - kaže Ćirković o aktuelnoj olimpijskoj osvajačici zlata Jovani Preković i njenom treneru Roksandi Atanasov.

Tokom intervjua osvrnuo se i na temu rada sa čuvenim Jugoslovenskim bokserom Mate Parlovom, koga je pratio u njegovoj šampionskoj karijeri.

- To što sam ja naučio od Mate Parlova, to ne može da se nauči ni u jednoj knjizi. To je neko lično iskustvo, nešto što dobijate iz dana u dan vežbajući sa njim. Imao sam sreću da radim sa njim -,rekao je profesor Ćirković.

Profesor dr Zoran Ćirković je inače nosilac crnog pojasa u džudou i karateu, radio je sa reprezentativnim selekcijama u džudou, boksu i karateu, a kao profesor i šef katedre izdao je veliki broj knjiga i publikacija o borilačkim sportovima. Kroz njegove ruke je prošlo preko 110.000 studenata i sportista. Radio je sa velikim šampionima u borilačkim sportovima poput Bečanovića, Dana Pantića, Mate Parlova ali i mnogim drugim.

Ceo razgovor sa prof. dr Zoranom Ćirkovićem videće gledaoci emisije Direkt, narednih nedelja na kanalu ArenaFight kanalu. Sve aktuelnosti, ekskluzivne intervjue i druge zanimljivosti možete pratiti svakog ponedeljka na Arena Fight kanalu od 22 časa, kao i na svim platformama Mega Promotion Systema.

Video: Aleksandar Rakić: MMA liga Srbije prava prilika za mlade borce

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA