Ukrajinski šampion u boksu otišao u vojsku: Ima zlata na OI i SP, a sada uzima pušku u ruke

Lomačenko je odlučio da se pridruži i svom "kolegi" Vitaliju Kličku

  • 2
Vasilij Lomačenko Printskrin: Youtube / Top Rank Boxing

Sukob u Ukrajini sve više maha uzima među sportistima, kako onima koji beže što dalje iz zemlje, preko onih koji iz protesta napuštaju Rusiju i ruske klubove, pa sve do onih koji su spremni da se ostave svog dosadašnjeg života i odu u rat. Vasilij Lomačenko, bivši svetski šampion i dvostruki osvajač zlatne medalje u boksu, odlučio je da se stavi na raspologanje vojsci u Ukrajini.

Lomačenko (34) je to objavio putem svog Fejsbuk naloga na kom je objavio sliku u vojnoj uniformi, uz saopštenje da je odlučio da se pridruži defanzivnom bataljonu Ukrajine.

- Belgorod - Dnjestar teritorijalni defanzivni bataljon je formiran i naoružan - napisao je Vasilij Lomačenko u opisu uz svoju sliku.

Belgorod - Dnjestar je lučki grad na jugozapadu Ukrajine koji se nalazi uz Crno more. Kako navodi ESPN, Lomačenko je napustio svoj dom u Odesi kada je sve počelo, ali se vratio da bi bio uz svoju porodicu.

Pored Lomačenka, nešto ranije se i legendarni Vitalij Kličko odlučio na isti potez, kada se priključio armiji. Kličko je tada rekao da on ne zna za drugi izbor, te da ga njegova zemlja treba. Predsednik bokserskog saveza Ukrajine, Mikola Kovalčuk je u izjavi za ESPN rekao da je izuzetno ponosan na njegove boksere i da su to zapravo i najveći šampioni.

Video: Ekipa Telegraf.rs u prihvatilištu za izbeglice: Ukrajinka Lera konačno bezbedna u Mađarskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar Strašni

    28. februar 2022 | 16:18

    Vratiće se iz rata i pre nego što je otišao

  • Deda

    1. mart 2022 | 04:39

    Fasista dobice sto zasluzuje.samo sto mislim da je otiso u podrum.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA