Tekvondo i džudo legende Srbije iznenađene zbog oduzimanja crnog-pojasa Putinu

Dragan Jović i Vuk Rašović smatraju da je sve otišlo predaleko kada je u pitanju sport povodom dešavanja u Ukrajini

  • 1
Dragan Jović Gale Foto: instagram/dragan_jovic_tkd

Zbog rata u Ukrajini Vladimir Putin više nije počasni predsednik Svetske džudo federacije, a oduzet mu je i crni pojas u tekvondou. Spuštena je rampa za takmičare pod ruskom zastavom i himnom. Čeka li i sportiste iz Srbije suspenzija zbog stava države o sukobu između Ukrajine i Rusije, pitanje je koje je jutros u „Uranku“ na televiziji K1 postavljeno Draganu Joviću, treneru Tekvondo reprezentacije Srbije i džudisti Vuku Rašoviću.

Naš proslavljeni džudista Vuk Rašović kazao je ovog jutra na K1 televiziji da je veoma iznenađen dešavanjima u svetskom sportu.

- Za mene je potpuno neočekivano i nisam mogao ni da zamislim da će se ovoliko daleko ići imajući u vidu prijateljstvo Putina sa predsednikom Svetske džudo federacije. Putin je u Japanu bio rado viđen gost među najboljim džudistima sveta, a i oni su bili dragi gosti u Rusiji. Godine 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu Putin je sedeo pored predsednika Svetske džudo federacije - rekao je Rašović, koji ističe da je Vladimir Putin pravi džudista i da mu to niko ne može oduzeti.

- To je ono što niko ne može da mu oduzme. Kada bi meni neko oduzeo moj majstorski dan, moja priznanja, meni bi to bilo potpuno nevažno, jer ja znam šta sam postigao i znam šta sam. Isto je, verujem, i u njegovom slučaju - kazao je Rašović.

Vuk Rašović, Džudo Vuk Rašović; Foto: MN Press

Trener Tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović Gale kazao je da nije očekivao ovakve poteze, niti sankcije ruskim sportistima.

- Smatram da su sankcije sportistima odavno prevaziđene, jer to nikada nije dovelo ni do kakvog rešenja. Znam koliko sankcije i neigranje teško padaju sportistima i koliko će zapravo sport trpeti zbog ovakvih mera. Kultura i sport nikada ne bi trebalo da budu mesta za vođenje borbi, već su to oduvek polja na kojima se narodi spajaju - istakao je Jović.

On je ovog jutra objasnio i šta znači kada se nekome oduzme crni pojas.

- Putin je bio nosilac počasnog crnog pojasa u tekvondou koji je bio dodeljen i papi, Trampu, Obami... To je čin promocije sporta u svetu, a oduzimanje pojasa zapravo je oduzimanje najviših moralnih osobina osobi protiv koje je ova mera usmerena. Mislim da će se ova situacija uskoro srediti i ne mislim da će srpski sportisti snositi nikakve posledice zbog toga što smo jedina evropska zemlja koja Rusiji nije uvela sankcije - rekao je Dragan Jović.

Video: Putin doneo odluku: Snage za nuklearno odvraćanje u posebnom režimu pripravnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    2. mart 2022 | 13:37

    Хехе, немоћ је - НЕМОЋ... Шта значе ознаке и папири?... Шта, као, узму титулу Краљу Цигана, а онда оду да га бију?!... ХАХАХАХА...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA