Srpkinju brutalno vređali zbog rata Rusije i Ukrajine, a ona odvalila Ukrajinku i postala šampionka Evrope

Janićijevićeva je u drugom meču protiv Saše Sidorenko najzad osvojila EBU titulu

  • 2

Jelena Janićijević je za vikend postala šampionka EBU pobedom nad Sašom Sidorenko, Ukrajinkom koja se bori pod poljskom zastavom.

U borbi večeri na Tymex Boxing Night-u, u Poljskom gradu Đeržonjov, Srpkinja je osvojila pojas šampionke Evrope.

Ove dve bokserke su odmerile snage i jesenas, kada je ishod bio nerešen, ali je Srpkinja sada pokazala koliko je bolja i pokazala da zaslužuje da nosi titulu.

Kao i u prvoj borbi, koja je bila završena nerešenim rezultatom, prva faza meča na domaćem terenu pripala je protivnici. Međutim, kako su runde odmicale bokserka Janićijević uz ogromne pritiske stranog terena i definitivno favorizovane protivnice iz Poljske, pokazala izuzetnu kondiciju, psihičku nadmoć i mnogo razornije udarce od svoje rivalke. Posle deset rundi sudije su jasno znale ko je pobednik.

U izjavi posle meča za emisiju "Direkt" koja se emituje ponedeljkom na Areni Sport Janićijevićeva je ispričala i da nije naišla na baš dobar prijem kod publike pre meča zbog aktuelne političke situacije i da su je vređali zbog prijateljstva srpskog i ruskog naroda.

- Boksovala sam njenom terenu, u organizaciji njenog promotera, i to usred krize sa Ukrajinom, u vreme kada pola Evrope misli da su Srbi ista nacija sa Rusima. Imala sam neprijatnosti sa tribina, užasno skandiranje protiv mene, tako da je morao da reaguje organizator i smiruje situaciju. Ja nisam dozvolila da me to poremeti, znala sam zašto sam došla, ostala sam fokusirana na cilj i na kraju sam to i ostvarila - poručila je Janićijević, a deo atmosfere u poljskoj možete pogledati u videu na početku teksta.

Video: Herojski podvig srpske bokserke: Jelena polomila ruku usred meča i nastavila do sjajnog rezultata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA