Srbija dobila vicešampiona Evrope u džudou, ministar Udovičić presrećan: "Darko, hvala na izuzetnom uspehu!"

Darko Brašnjović osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sofiji

  • 1
Darko Brašnjević Foto: Džudo reprezentacija Srbije

Naša zemlja može da bude i više nego ponosna. Srpski džudista, Darko Brašnjović osvojio je ovog 1. maja srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sofiji, pokazavši na taj način da mu je mesto u samom vrhu međunarodne takmičarske scene.

Na putu do odličja, slavio je četiri puta. Prvi duel sa Moldavcem, Dorinom Gotonoagom je dobio iponom, Mihaela Žganka iz Turske je pobedio vazarijem, dok je Jespera Sminka iz Holandije i Teodorosa Celidisa iz Grčke srušio rezultatom 10:0. U finalu je poražen od Luke Maisuradžea iz Gruzije.

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić čestitao je našem džudisti Darku Brašnjoviću na osvojenoj srebrnoj medalji na Evropskom prvenstvu koje se održava u glavnom gradu Bugarske, Sofiji.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Džudo Savez Srbije (@judofederationofserbia)

- Naš Darko Brašnjović vicešampion Evrope u džudou! Hvala Darko, za ponos Srbije na ovaj sportski podvig koji dokazuje da je Srbija danas u kontinuitetu na najvišim postoljima džudoa! Čestitke tebi i tvom stručnom štabu, kao i Džudo savezu Srbije na izuzetnom uspehu! - stoji u čestitki ministra Udovičića.

Video: Stošić o prelasku najbolje srpske kik bokserke u MMA: Protivnice će pokušati da je ubace u parter

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA