Oglasio se Kličko zbog sporne izjave o Srbiji: "Ja to nisam rekao, tražite audio ili video dokaz"

Čuveni bokser, a sada gradonačelnik Kijeva oštro je demantovao tvrdnje spornih medija na albanskom jeziku iz Švajcarske

  • 30
Vitalij Kličko Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko oštro je demantovao da je izjavio da će Ukrajinci biti oslobođeni od Rusije "kao što su Albanci oslobođeni od Srbije", izjavivši da je to gnusna laž i da novinari treba da zatraže audio i video potvrdu svake pojedinačne izjave pre nego što je objave.

On se oglasio na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, gde je podvukao da nije ni u kom momentu rekao izjavu koju je preneo švajcarski portal na albanskom jeziku "Le Canton27ch".

- Prijatelji, pojedini strtani internet mediji, uključujući ruske, počeli su da šire moj navodni ‘citat’ i vezi sa Srbijom i Albanijom. Ja to nisam rekao. I pre nego što prenesu takvu vrstu informacije i bilo šta citiraju, novinari bi trebalo da zatraže audio ili video dokaz takve ekskluzive - napisao je na Fejsbuk stranici.

Taj portal je naveo da je Kličko bio jako srećan što je video albanskog novinara i da je to bila dobra prilika da njemu i albanskom narodu pošalje jaku poruku.

- Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije - glasila je navodna izjava Klička.

Snimak sporne izjave nije objavljen, iako postoji slika na kojoj se vidi pomenuti albanski novinar sa Kličkom u Davosu. Navodna izjava izazvala je pravu buru u Srbiji zbog koje se oglasila i ambasada Ukrajine u Beogradu koja navodi da Kličko nema nikakve veze, niti ovlašćenja da iznosi stav Ukrajine po pitanju spoljne politike.

Video: Ruske vojne čizme moraju otići iz našeg doma: Kličko se oglasio zbog rata u Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čole

    27. maj 2022 | 19:26

    To i liči na Šioptare, izmišljaju, truju, podmeću. Oduvek bilo i biće.

  • Kox

    27. maj 2022 | 19:11

    Ovde j. lud zbunjenog... Ko zna sta je istina više... Samo treba da se taj glupi rat zavrsi sto pre...

  • Zvele

    27. maj 2022 | 21:52

    Srbija nikog nije okupirala, mi smo branili svoju teritoriju. A to što su šiptari uz pomoć NATO-a dobili nazovi državu to je druga priča....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA