≫ 

Dva zlata za Srbiju u boksu posle 37 godina, Vučić čestitao Abasovu i Agejevu: "Kakav uspeh, idemo dalje!"

Predsednik Srbije pohvalio je našeg takmičara posle najsjajnijeg odličja

  • 4
Vahid Abasov Foto: Bss

Srpski bokserski reprezentativac, Vahid Abasov je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Jermeniji pobedom nad Gurulijem iz Gruzije. U finalnom meču velter kategorije on je bio više nego siguran i jednoglasno je odneo trijumf. 

Svirala se himna Srbije u dalekom Jerevanu, a svi su sa ponosom mogli da isprate ovaj emotivan momenat. Međutim, Abasov se ne zaustavlja na tome već najavljuje uspeh i na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Interesantno je da je poslednje zlatno odličje Srbija u boksu osvojila još kao deo Jugoslavije 1985. godine kada je prvak postao Ljubiša Simić u Budimpešti. Dakle, na uspeh smo čekali 37 godina, a na njemu je Abasovu čestitao i predsednik Srbije, gospodin Aleksandar Vučić koji se oglasio na Tviteru.

- Sve čestitke našem bokserskom šampionu Vahidu Abasovu na evropskom zlatu! Ovo je fascinantan uspeh koji vraća srpski boks na svetsku scenu posle 30 godina! Idemo dalje, za nova zlata i nove pobede! Bravo, Vahide! - napisao je predsednik.

Nešto kasnije je do zlatne medalje došao i naš Artjom Agejev koji je pobedio Alfreda Komija iz Italije u finalu u kategoriji do 80 kilograma. I njemu je, baš kao i Abasovu čestitao gospodin Vučić.

- Kakva radost za Srbiju! Još jedno boksersko zlato za našu zemlju! Srdačne čestitke našem Artjomu Agejevu, ponosimo se Vašim uspehom! Bravo, Artjome, idemo dalje!

Video: Cilj je zlato: Abasov podelio utiske posle pobede na Svetskom prvenstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA