≫ 

"Bolje da ga tešim dok mi plače na ramenu, nego da mu idem na sahranu": Moćan govor UFC borca kom se ubio drug

Engleski MMA borac podelio je važnu lekciju i otvorio pitanje koje je veliki problem u savremenom svetu, kako bi pokušao svojim uticajem nešto da promeni

  • 6
Pedi Pimblet Printskrin: Youtube/UFC - Ultimate Fighting Championship

Proteklog vikenda na UFC događaju održanom u Londonu, Engleski MMA borac Pedi Pimblet savladao je Džordana Levita prekidom u drugoj rundi posle poluge koju je napravio na vratu rivalu, čime je popravio svoj skor u UFC-u na 3:0.

Ipak, više od pobede, sve u O2 areni je oduševio Pedijev govor posle trijumfa, koji se masovno deli na društvenim mrežama.

Naime, Pedi je pred borbu dobio jednu tragičnu vest, jedan od njegovih najboljih prijatelja je izvršio samoubistvo.

Čim je ustao dan pred borbu, pred zvanično merenje, pročitao je užasnu poruku o smrti svog druga.

Njemu je i posvetio pobedu, a zatim se obratio svima u publici, ali i svima širom sveta koje tište problemi zbog kojih pomišljaju da dignu ruku na sebe.

- Probudio sam se u petak u četiri ujutru i video poruku da je jedan moj prijatelj izvršio samoubistvo. To je bilo pet sati pre mog zvaničnog merenja, zato, Riki, momče, ovo je za tebe - počeo je Pimblet svoj dirljiv govor.

- Postoji predrasuda u u ovom svetu da muškarci ne treba da pričaju o svojim brigama. Slušajte, ako ste muškarac, i pritskaju vas životne teškoće i mislite da je jedini izlaz da izvršite samoubistvo, molim vas pričajte sa nekim, pričajte sa bilo kim. Ljudi bi radije, ja znam da bih radije tešio prijatelja da mi plače na ramenu, nego da idem na njegovu sahranu sledeće nedelje. Zato vas molim, hajde da se rešimo te predrasude, i da muškarci počnu da pričaju o svojim problemima - rekao je Pedi Pimblet i izazvao ovacije 20.000 ljudi.

@sshogun26 Najbolji govor koji ćete čuti! Ne govori političar, filozof, veliki mislilac, nego jedan MMA borac govori iz srca.Koji god problemi da vas pritiskaju u školi, na poslu, kod kuće… nije sramota obratiti se za pomoć ljudima kojima je stalo do vas!Pogledajte obavezno! #paddy #paddypimblett #bestspeach #bestspeachever #bestspeachinthaworld #motivation #motivational #motivationalspeech #motivationalspeeches #govor #motivacionigovornik #motivacionigovor #motivacija #motivacijazazivot #zivotniproblemi #zivotnemudrosti ♬ Epic Motivational - StereojamMusic

I posle tog intervjua, Pimblet je još jednom iskoristio priliku u jednom intervjuu da otvori pitanje ovog velikog problema u savremenom svetu.

- Morao sam to da uradim, morao sam da ostanem jak, kao i svi oko mene. Neki moji drugari koji su došli ovde došli su iz Rikijeve kuće. Sedeli su sa njegovom majkom i mentalno su bili uništeni više od mene. Imao sam sreće da nisam bio u Liverpulu u to vreme, jer bi moglo da bude mnogo gore, to bi me još jače pogodilo. Fokusirao sam se na borbu morao sam da blokiram dreuge stvari, imao sam merenje, a saznao sam u četiri ujutru, pet sati pre merenja, pogledao sam u telefon i briznuo u plač.

- Pitao sam se šta radim ovde, zašto uopšte radim ovo? Ali, zbog ovoga to radim. Da dođem ovde, pobedim i raširim ovu poruku. Muškarci imaju tu predrasudu da su slabi muškarci ako pričaju o tome. Nisi slab, jači si od bilo koga drugoga. Ako odeš kod prijatelja i kažeš "momci, ovo me mnogo pogađa", jači si nego bilo ko. Ne zanima me šta drugi kažu - podelio je Pimblet još jednu moćnu poruku.

Video: Dva pijana nasilnika napala MMA borca, a posle ovih batina su se otreznili u sekundi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA