Preminuo legendarni bosker, vlasnik najjačeg udarca kog se čak i Muhamed Ali bojao

I to samo dan nakon 78. rođendana

  • 0
Erni Šejvers Šejvers, levo, u društvu Ivandera Holifilda Foto: Eugene Gologursky / Getty images / Profimedia

Legendarni američki bokser Erni Šejvers, koji je tokom 1970-ih godina stekao reputaciju čoveka koji deli najteže udarce, preminuo je u četvrtak - samo dan nakon što je napunio 78. godina.

Šejversova karijera se protezala  od 1969. do 1995. godine,. ali je svoje najbolje borbe pružao pomenutih '70-ih godina. Imao je skor 74-14-1 i čak 68 nokauta u karijeri.

Za titule u teškoj kategoriji borio se sa Muhamedom Alijem i Larijem Holmsom, a ostaće upamćen onaj njegov meč sa Alijem u Medison Skver Gardenu u septembru 1977. Podsetimo, tada smo videli 15 rundi i jednoglasnu odluku sudija da je Ali šampion.

- Erni me je toliko udario da je to potreslo moje rođake u Africi - legendarna je Alijeva rečenica posle tog meča, a zanimljiv odgovor je svojevremeno za Šejversa dao i Džordž Forman: - Hvala Bogu da se nikada nisam borio sa njim.

Šejversova najveća pobeda u karijeri svakako je ona u martu 1979. godine kada je nokautirao Kena Nortona u prvoj rundi. Vredi pomenuti i to da je uzrok smrti legendarnog Šejversa nepoznat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA