Dogovorena borba godine: Tajson Fjuri protiv Entonija Džoue za titulu kralja teške kategorije!

Borba bi trebalo da se održi 3. decembra

  • 1
Boks, Tajson Fjuri - Dilan Vajt Foto: Tanjug/AP

Šampion teške kategorije u VBC verziji, Tajson Fjuri, odlučio je da se "vrati iz penzije" i da odradi još jednu borbu, možda i najspektakularniju u svojoj karijeri. "Kralj cigana" je odlučio da se bori protiv svog zemljaka Entonija Džošue.

Fjuri je prošle nedelje ponudio Džošuo šansu da se bori pod uslovom da se ona održi pre isteka 2022. godine. Nakon nekoliko dana, stigao je pozitivan odgovor od strane menadžerske agencije Entonija Džošue.

- Prihvatili smo sve Fjurijeve uslove i mislimo da bi 3. decembar bio idealan termin. Naravno, poštovaćemo Tajsonovu odluku, ako on smatra drugačije - stoji u dopisu menadžerske agencije Entonija Džošue.

Mnogi ljubitelji boksa godinama iščekuju borbu Fjurija i Džošue, a mislili su da do nje neće ni doći kada je Fjuri najavio povlačenje posle pobede nad Dilijanom Vajtom.

Ipak, promenio je mišljenje, a posebno nakon što je Džošua poražen po drugi put od Ukrajinca Aleksandra Usika, koji je ostao vladar u teškoj kategoriji u verzijama VBA, VBO i IBF.

Sigurno da je imao i ekonomskih motiva, jer će ova borba rasprodati Vembli (ako se tamo bude održavala), a doneće i jednom i drugom borcu stotine miliona dolara zarade.

Video: Fjuri zajedno sa ženom slavi pobedu: Kralj Cigana u klubu đuskao do zore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    13. septembar 2022 | 16:35

    Lakrdija od boksa, a lakrdija od naroda. Katastrofa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA