≫ 

Bila je nada Srbije za olimpijsku medalju, sada planira da se bori za drugu zemlju

Razlog je to što ju je selektor otpisao za predstojeće Evropsko prvenstvo

  • 14
Nina Radovanović

Foto: Milena Đorđević

Nina Radovanović je bila jedno od imena koje je oduševilo naciju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Hrabro se borila naša takmičarka, koja je bila prva predstavnica Srbije u istoriji u boksu, došla je na korak od medalje, ali je zaustavljena u četvrtfinalu.

Obećavala je posle toga medalju u Parizu na Olimpijskim igrama 2024. godine, ali kako sada stvari stoje, velike su šanse da je više nećemo gledati kako brani boje Srbije, već možda neke druge reprezentacije.

Naime, Nina je na svom Instagram nalogu napisala da je dobila zvanično obaveštenje da odlukom selektora nije predstavnik Srbije na Evropskom prvenstvu i da tu zatvara svoju saradnju sa Bokserskim savezom Srbije.

- Samo da obavestim sve ljude koji su se interesovali šta se događa, da sam danas zvanično obaveštena da nisam predstavnik Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu i da je to odlučio selektor. Tu bih svoju saradnju sa Bokserskim savezom Srbije zatvorila i nastavila dalje - poručila je Nina.

Ona je već nekoliko dana ranije najavila ovakvu mogućnost, kada je u medijima saznala da neće biti na spisku reprezentacije Srbije.

- Ugasite svetlo ko poslednji izađe! Znam da ovo nije senzacija u moru mnogo gorih vesti u zemlji, ali eto, nije loše znati da Srbija vrvi od perspektivnih olimpijaca, boksera i bokseri. Struka je kroz institucije odlučila da će im jedan manje-više biti neosetan da se bori za drugu državu... ako je tako, tu nema mesta za diskusije. Živela Srbija - napisala je Nina pre nekoliko dana.

Evropsko prvenstvo u boksu za žene održava se u Budvi od 11. do 23. oktobra.

Video: Od njenog izgleda sve seva, a kad udara misliš da je Sveti Ilija: Vreli snimci srpske kikbokserke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srb

    11. oktobar 2022 | 12:44

    Svaka ti cast

  • Ako

    11. oktobar 2022 | 12:52

    Bravo curo!

  • Sele

    11. oktobar 2022 | 13:10

    Pa da li je moguce devojko ipak boksuj za srbiju valjda ce se neko naci pametan da smeni tog glupog trenera svi smo navijali za tebe na olipijadi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA