Veliko priznanje za Galeta Jovića: Treći put proglašen za najboljeg trenera na svetu

Izuzetan uspeh

  • 0
Dragan Gale Jović Foto: Tekvondo federacija Srbije

Trener TKD Galeb i reprezentacije Srbije, Dragan Jović, proglašen je za najboljeg tekvondo trenera na svetu u 2022. godini. Jović je priznanje, uvedeno 2014. godine, zaslužio treći put, najbolji je bio i 2017. i 2021.

Jović je dobio skoro dvostruko veći broj glasova od drugoplasiranog u izboru, a presudili su rezultati njegovih takmičarki i takmičara, na Svetskom prvenstvu su Nadica Božanić, Tijana Bogdanović i Mahdi Hodabahši osvojili dve zlatne i jednu bronzanu medalju.

Hodabahši je bio i u užem izboru za najboljeg takmičara u 2022. godini, ali je priznanje pripalo Italijanu Alesiju. U konkurenciji žena najbolja u 2022. godini je Tajlanđanka Vongpatanakit.

Nagrade su dodeljene u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, na Tekvondo Gala priredbi, organizovanoj povodom završetka sezone.

- Drage kolege, sportisti, sudije, svi koji ste učestvovali, hvala na glasovima. Velika je čast stati pred vas danas i dobiti ovo sjajno priznanje od najboljih u našem sportu. Učiniću sve što mogu i znam da nastavim da naš sport promovišem na najbolji način. Veliko hvala i mojim učenicima, njihovi rezultati su me nominovali za ovo priznanje i hvala mom timu profesionalaca koji puno radi na svim detaljima da bi naši sportisti bili najbolji. Posebno hvala mojoj porodici, najvećoj podršci koju imam - rekao je, zahvaljujući se na priznanju, Jović.

Video: Gale Jović: Moji borci me čuju sve tokom borbe, samo je pitanje tajminga!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA