Lepa, intelektualka i šampionka Evrope u boksu: Snimak meča i osvajanja titule naše Jelene Janićijević

To mogu samo Srpkinje. Spoj, lepote, snage i inteligencije doveo je našu Jelenu Janićijević do pojasa i profesionalne titule šampionke Evrope u boksu

  • 2

Srpska bokserka Jelena Janićijević osvojila je titulu WBO profesionalne šampionke Evrope u poluvelter kategoriji (do 63 kg), pošto je na Zlatiboru savladala Nemicu Saru Vejdman.

Meč je trajao 10 rundi, a sudijska odluka bila je jednoglasna u korist srpske reprezentativke.

Nakon pobede Jelena je sa osmeh na licu sumirala utiske sa meča:

"Još jedan radni dan u kancelariji, šta da vam kažem. Moj trener je jednom pomenuo da za mene periodizacija ne važi. Ja sam uvek na 100% i to je uvak tako", rekla je Jelena i dodala da joj je jedina otežavajuća okolnost bila, što je prvi put boksovala pred domaćom publikom na šta nije navikla.

"Pritisak je tada mnogo veći jer su svi došli da me podrže, porodica prijatelji, moj članovi tima i obožavaoci pa mi je lakše kad odem u inostranstvo na nju kvota 95% na mene 5%, pa je tada i iz inata pobedim. Sad to nisam mogla", zaključila je Janićijevićeva.

Janićijević je posle evropske bronze na šampionatu u Budvi prošle godine, kada je postala prva Srpkinja sa medaljom na velikim takmičenjima, napravila još jedan veliki uspeh.

Pobedom na srpskoj planinskoj lepotici, u prvom profi meču pred domaćom publikom, ona je pored šampionskog pojasa Starog kontineta došla i do plasmana na zvaničnu rang listu izazivača šampionke sveta u profi boksu Irkinje Keti Tejlor.

Spektakl od pet profi mečeva, u organizaciji Balkan Boxinga, Bokserskog saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Turističke organizacije Zlatibor, Opštine Čajetina i Ministarstva sporta prenošen je u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight za ceo region.

Video: Herojski podvig srpske bokserke: Jelena polomila ruku usred meča i nastavila do sjajnog rezultata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yazijs

    6. januar 2023 | 16:10

    Najlakše je u boraličkim sportovima dobijati zapadnjake,izrazita mržnja prema njima je dobitna kombinacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA