≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

UFC spektakl u Las Vegasu: Veliki povratak "Džonija Bounsa" i šokantan poraz Valentine Ševčenko

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pravi borilački spektakl viđen je u Las Vegasu

  • 3
Džon Džons Foto: Chris Graythen / Getty images / Profimedia

Spektakularno veče viđeno je u noći između subote i nedelje u najjačoj i najpopularnijoj svetskoj borilačkoj organizaciji.

U centru pažnje se, očekivano, našao povratak na velika vrata legendarnog Džona Džonsa, a veliku pažnju privukla je i borba u "muva" kategoriji u ženskoj konkurenciji, u kojoj je Valentina "Bulet" Ševčenko iznenađujuće poražena od meksikanke Alekse Graso.

Pokazao je popularni "Džoni Bouns" da mu godine ništa ne mogu, i da je kao vino - što stariji, to bolji. Demonstrirao je to još jednom i protiv francuza Sirila Gana, u borbi za titulu šampiona u superteškoj kategoriji.

U glavnoj borbi večeri, proslavljeni teškaš je nakon gotovo tri godine pauze kročio u oktagon, i to na kakav način, pobedom u prvoj rundi. Već po samom početku borbe, videlo se da je Džons odlučniji, i da će on biti taj koji se pita sve. Napadao je, pretio lou-kikovima, a na kraju je uspeo i da obori Gana, što se ispostavilo kao ključno.

Mali trenutak Ganove nepažnje bio je dovoljan da ga Džons uhvati u "giljotinu" i krene sa davljenjem, a kada je Gan video da ne može da se izvuče, usledilo je "tapkanje" i predaja. Popularni "Džoni Bouns" je tako došao do titule u superteškoj kategoriji, nakon što je prethodno u dva navrata bio šampion poluteške kategorije.

U drugoj "borbi večeri", Valentina Ševčenko je iznenađujuće poražena od meksikanke Alekse Graso, u borbi u kojoj je Ševčenkova branila titulu u "muva" kategoriji. Ševčenkova je tako doživela prvi poraz polugom u profesionalnoj karijeri.


Od početka borbe, šesto-rangirana izazivačica se držala na nogama, i u "stendapu" pokušavala da uzdrma doskorašnju šampionku. To joj je i pošlo za rukom sa nekoliko dobrih kombinacija, što je primoralo Ševčenkovu da se povuče do ograde. U drugoj i trećoj rundi, Valentina je pokušavala rvanjem da obori Grasovu, ali je u četvrtoj rundi napravila veliku grešku, što je na kraju i koštalo pobede.

Pokušala je Ševčenkova da "baci" takozvani "spining-kik", što je Graso iskoristila, skočila joj na leđa, a potom došla do pozicije za gušenje, nakon čega je doskorašnja šampionka bila primorana da se preda.

Kada je reč o ostalim mečevima, viđeno je još 11 borbi tokom večeri. Još jedna borba viđena je u ženskoj "muva" kategoriji, u kojoj je Amanda Ribas na bodove slavila protiv Viviane Arauho. U muškoj "bantam" kategoriji, viđene su tri borbe, a sve tri bile su rešene sudijskom odlukom, odnosno na bodove. Farid Bašarat je bio bolji od Dejmona Blekšira, Kameron Sejmen je slavio protiv Leomane Martineza, dok je u trećoj borbi u ovoj kategoriji Kodi Garbrant savladao Trevina Džonsa.

Na bodove je i u "lakoj" kategoriji Poljak, Mateuš Gamrot bio bolji od Džejlina Tarnera. Kada je reč o srednjoj kategoriji u muškoj konkurenciji, takođe su viđene tri borbe, a viđeno je i mnogo više uzbuđenja. Mark Andre Beriult je tehničkim nokautom u drugoj rundi savladao Džulijana Markeza, na isti način je i Drikus Du Plesis bio bolji od Dereka Bransona, dok je Bo Nikal polugom u prvoj rundi savladao Džejmija Piketa.

U kategoriji od 48 do 52 kilograma u ženskoj konkurenciji, Brazilka Tabata Riči je polugom savladala Džesiku Pene u drugoj rundi. Dosta uzbuđenja viđeno je i u muškoj "velter" kategoriji, gde su viđene dve borbe. Irac Ian Geri Mačado je tehničkim nokautom u trećoj rundi porazio Kinana Songa, a u drugoj borbi je kazahstanski borac Šavkat Rakmonov polugom savladao Žofa Nila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA