≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslednji je bokser kog je Tajson pobedio, nokautiran za 49 sekundi, sada robija 105 godina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za Kliforta Etjena pakao sa životom nastavio se i u zatvoru

  • 1
Majk Tajson, Kliford Etjen Foto: JEFF HAYNES / AFP / Profimedia

Legendarni američki bosker Majk Tajson tokom karijere je zabeležio veliki broj pobeda u ringu, a ona poslednja viđena je 22. febuara 2003. godine protiv Kliforda Etjena!

Tajson je psole te borbe izgubio od Denija Vilijamsa i Kevina Mekbrajda, ali će zauvek ostati zapisano da mu je pomenuti Kliford bio poslednji rival kog je pobedio - i to posle samo 49 sekundi i nokauta.

"Ajron Majk" je u međuvremenu izgradio svoje carstvo i van boksa, uložio je u posao sa kanabisom koji mu se višestruko isplaćuje, dok Etjenu život nastavlja da servira pakao čak i sada kada u zatvoru "guli" robiju od 105 godina na koliko je osuđen.

Tačnije, Kliford je prvobitno dobio kaznu od 160 godina zatvora zbog oružane pljačke, kidnapovanja (ukrao automobil sa ženom i njenom decom unutra) i pokušaja ubistva jednog policajca.

Iza rešetaka je završio 2006. godine i u zatvoru je, kako su mediji u SAD pisali poslednjih nekoliko godina, je našao novui strast - slikanje! Imao je svoj atelje i tamo je uživao u novoj ljubavi sve dok ga nedavno nisu pokušali da ubiju.

Zbog toga je nedavno premešten iz jednog u drugi zatvor, a na svojoj novoj destinaciji ne može da slika.

- Sada je zaključan i ne može da slika. Nadam se da će mu neki prijatelji iz njegovog prošlog bokserskog života pomoći - rekla je za TZM Lin O'Ši, osoba odgovorna za Klifordove poslove izvan zatvora.

Etjen je pre četiri godine napisao i javno pismo u kom je poručio da se nada da će izaći iz zatvora, kao i da uživa u slikanju. Takođe, najavio je da će napisati knjigu o bokserskom životu.

Video: Srpski MMA borac kolenom patosirao legendu posle samo 15 sekundi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA