≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Adesanja spektakularno nokautirao Pereiru: Tri puta gubio od Brazilca, četvrti put ga poslao u carstvo snova

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fenomenalna borba Novozelanđanina

  • 5
izrael adesanja Foto: Tanjug/Ap

Novozelanđanin Izrael Adesanja povratio je svetsku titulu u poluteškoj kategoriji na "UFC 287" eventu protekle večeri nakon što je brutalno nokautirao Brazilca Aleksa Pereiru. Zanimljivo da je Adesanja je dosad imao tri poraza u tri nastupa protiv Pereire, te je konačno dočekao prvu pobedu i to kakvu - efektnim nokautom u drugoj rundi.

Prva runda je inače bila je obostrano vrlo pasivna, no osetila se tenzija u svakom sekundu borbe, oprezno su nastupala obojica u tom periodu te nije bilo onih konkretnih pokušaja koji bi potpuno rasplamsali meč.

Drugu rundu Adesanja je krenuo sa nekoliko dobrih "kikova" levom nogom, da bi Pereira potom izvršio najveći pritisak do tada. Borba se otvorila, krenule su razmene, a baš kada se činilo da bi Pereira mogao rešiti stvari u svoju korist, došlo je do veleobrta i spektakularne reakcije Adesanje iz defanzive.

aleks pereira Foto: Tanjug/Ap

Novozelanđanin je desnim "overhandom" uzdrmao Pereiru, a onda ga još jednim udarcem naprosto "ugasio".

Simuliranjem ispaljivanja strele iz luka Adesanja je proslavio veliku pobedu, a strele su ispaljene u smeru Pereire kome su posle teškog nokauta morali da vraćaju svest.  Brazilac je inače veliki ljubitelj streličarstva i otud se Izrael poslužio ovakvom proslavom pobede nad svojim najvećim rivalom.

- Ljudi, zemljo, moram reći nešto. Nadam se da svi vi koji gledate možete osetiti ovaj osećaj sreće barem jednom u vašem životu. Ali znate šta, nikada nećete osetiti ovaj osećaj ako ne krenete po nešto kad ste na dnu, kad ste nokautirani, kad vas svi omalovažavaju! - poručio je Adesanja.

Osim borbe večeri, "UFC 287" ponudio je dosta sjajnih mečeva, od kojih valja izdvojiti pobedu Žilberta Burnsa nad Horheom Masvidalom.

Najmlađi UFC-ov borac u istoriji Raul Rosar Jr. (18) poražen je jednoglasnom odlukom sudija od Kristijana Rodrigeza. U sjajnoj borbi Rob Font porazio je Adriana Janeza, dok je Stiv Garsija nokautirao Šajlina Nuerdanbiekea u drugoj rundi, a Kevin Holand Santiaga Ponzinibija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    9. april 2023 | 08:56

    SAD CE REVANS I ADESANJA OPET GUBI TITULU RAZBICE GA BRAZILAC...

  • Profesor

    9. april 2023 | 10:57

    Na stranu njihovo imeće u ovom nazovi sportu,zasto moraju da budu svi do jednoga da se ponašaju kao debili?

  • CG

    9. april 2023 | 12:14

    Taman kad se osjetio da je momenat da ga pritisne, opustio se i kraj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA