≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Oduzeo sam se od straha!" Najjači Srbin o momentu kad je sreo "Eksperimenta" Aleksandra Kareljina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zanimljiv susret dogodio se na stepeništu Arene u Beogradu na Evropskom prvenstvu u rvanju

  • 4
Milan Strongman i Aleksandar Kareljin Foto: Telegraf.rs, Rickard Nilsson / Zuma Press / Profimedia

Jedan od najjačih Srba, nekadašnji strongmen takmičar, Milan Jovanović, poznat kao Milan Strongman, koji je sada aktivan na društvenim mrežama i na Jutjubu, objavio je snimak u kojem se bavio biografijom jednog od najboljih rvača svih vremena - Aleksandrom Kareljinom, koga su zvali "Eksperiment" iz Rusije.

Milan je opisao i kako je svojevremeno pre više od 10 godina imao prilike da se susretne sa Kareljinom, i to u Beogradu, a kako kaže, taj čelični pogled od kojeg su godinama zazirali svi njegovi protivnici, ne može nikada da zaboravi.

Iako je i sam jak i krupan, kada je ugledao Kareljina, Milan se oduzeo od straha i ističe da ga je i dan danas strah kada se toga seti.

- Rvanje sam prilično površno pratio, nisam ni poznavalac niti ljubitelj, a kada je 2012. godine bilo Evropsko prvenstvo u Beogradu, kao čovek koji voli borilačke veštine, otišao sam da gledam. Bilo je interesantno, ne koliko sam očekivao, ali to je kulturološka stvar koju nisam hteo da propustim. Muvajući se po tim hodnicima u Areni, nabasao sam na stepeništu na Kareljina. Ne može čovek da ga zaobiđe. Ja sam 145 - 155 kg, iste smo visine. Kareljin ima 130 kg. Ja kada sam ga video, oduzeo sam se od straha - počeo je Strongman svoju priču o legendarnom rvaču.

- On je stavio ruke na mene, "velik si". Ja sam se us***. Jasno mi je da može da me rastavi od života u deliću sekunde. Evo sad sam se naježio. Iz čoveka izbija energija. Čovek je monstrum. Kažu da je rođen sa 6,5 kg u ruskim stepama i da je do 13 godine narastao preko 180 cm, dopalo mu se rvanje, otac mu je bio bokser i samo mu je dao jedan savet, rekao mu je da se ošiša i da bude muškarac.

- On je kao kada biste iskombinovali "Ivana Draga" iz filma Roki, Fjodora Jemeljanenka i nekog lika iz video igrice. Ima taj pogled gde ti je jasno da ne možeš da mu se suprotstaviš, može da ti radi šta god hoće, da te bije, ti samo kažeš "izvinite". Prepao me je u Areni kada sam ga video. Dan danas me je strah - opisao je Milan Strongman.

Aleksandar Kareljin je najveći šampion u istoriji rvanja. Visok 192 centimetra, sa 130 kg mišića, neverovatno brz i okretan, a podjednako snažan i nemilosrdan. Bio je olimpijski šampion tri puta, devet puta svetski šampion i 12 puta šampion Evrope.

Ukupno se rvao 889 puta, pobedio je 887 puta, a poražen je dva puta. Prvi put od Igora Rastrutskog 1987. godine, od velikog sovjetskog šampiona, a drugi put posle 13 godina u finalu Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine, gde je poražen od Amerikanca Rulona Gardnera posle kontroverzne odluke sudija na poene.

Kareljin je posle završene karijere uplovio u političke vode. Biio je član ruske Dume kao predstavnik Novosibirske oblasti od 1999. do 2003. Od 2017. godine je član Putinovog tima.

(Telegraf.rs)

Video: Čovek zvani "eksperiment": O nadljudskoj snazi Aleksandra Kareljina i dan-danas se pričaju legende

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    24. april 2023 | 22:09

    ALEKSANDRE KARELJINU, ŽIV BIO I BOG TE ČUVAO NA MNOGAJA LJETA.

  • Dr Slobo Šaranović

    24. april 2023 | 23:43

    A dje je ovaj ćelo klempavi bio to jak...jer to zato sto je iša na neka takmičenja sa isto tako našpricanima ka i on vazda...daleko je taj od najjačeg ikad bio...bolje reći ...krupan,puštite to najjači

  • nindzago

    24. april 2023 | 23:21

    Ovaj je dosadan kao proliv….

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA