Vreme čitanja: oko 1 min.

"Monstrum" Inue uništio šampiona Fultona: Ovo nije viđeno od vremena mladog Tajsona!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljubitelji boksa su očarani veštinom, talentom, znanjem i snagom neverovatnog Japanca

  • 1
Naoja Inue Foto: Profimedia

Dugo već vlada velika manija i pomama u bokserskom svetu za neverovatnim Japancem Naoja Inueom.

Moćni udarač iz Japana je demonstrirao svoju fenomenalnu kombinaciju talenta, umeća, brzine, pameti i snage, u utorak protiv nikog drugog do neporaženog šampiona Stivena Fultona.

Koliko je dominantan japanski bokser dokaz je i to što je dominirao tokom sedam rundi pre nego što je konačno bacio na patos svetskog šampiona u bantam kategoriji, u verzija WBC i WBO.

Pre borbe su mnogi sumnjali u japanskog borca. Neki su smatrali da je previše izvikan i da nema šanse protiv prvaka, koji je i fizički veći i već je dokazan kao jedan od 10 najboljih boksera na svetu, a ujedno nije zabeležio ni poraz u karijeri.

Ali kako su se samo prevarili. Inue je u ringu učinio da Fulton deluje kao sasvim običan, da ne upotrebimo neko slabiji izraz.

Japanac ume da boksuje, ume da skrati ring, brz je i spretniji nego bilo koji protivnik, a ima udarce kao borci iz teških kategorija.

Osetio je to dobro Fulton od početka borbe, a posebno u za njega presudnoj osmoj rundi. Sevnuo je levi kroše direktno u lice, uzdrmao ga je, a onda ga je desni potpuno dokusurio.

Inue sada u karijeri ima odnos 25:0, od čega je čak 22 pobede ostvario nokautom. Sa ovim pojasevima je postao šampion i u petoj težinskoj kategoriji u kojoj se borio u karijeri.

Nema sumnjew da je svet dobio novu ogromnu zvezdu.

(Telegraf.rs)

Video: Jelena posle 9 godina se borila u tajlandskom boksu i pobedila: Humanitarni događaj u Novom Sadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA