Vreme čitanja: oko 1 min.

Tekvondistkinja Vanja Stanković osvojila zlato, Srbija najuspešnija na EP

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nagrada za najuspešniju reprezentaciju na šampionatu u Talinu uručena je treneru nacionalnog tima Draganu Joviću

  • 0
Vanja Stanković Foto: MNPress

Tekvondistkinja reprezentacije Srbije Vanja Stanković je poslednjeg dana Evropskog prvenstva u olimpijskim kategorijama osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 49 kilograma, a Srbija je završila takmičenje kao najuspešnija zemlja u konkurenciji žena i ukupnom poretku.

Poslednji dan šampionata mladi takmičar Lev Kornejev osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 58 kilograma. Srbija je imala ukupno 14 takmičarki i takmičara, a čak osmoro njih se iz Estonije vraća sa medaljama.

Pored Vanje Stanković, zlatne medalje osvojile su i Nađa Tešić u kategoriji do 57 kilograma i Aleksandra Perišić u kategoriji do 67 kilograma.

Na prvenstvu u kojem su se svi takmičili u osam olimpijskih kategorija, po četiri u ženskoj i muškoj konkurenciji, osvojeno je i pet bronzanih odličja. Ela Marić u kategoriji do 57 kilograma, Nadica Božanić u

kategoriji iznad 67, kao i trojica muškaraca, pored Kornejeva i Stefan Takov u kategoriji do 80 kg i Miloš Golubović u kategoriji iznad 80 kilograma.

Nagrada za najuspešniju reprezentaciju na šampionatu u Talinu uručena je treneru nacionalnog tima Draganu Joviću.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Mali "ubica": Ima samo 14 godina, a majstor je borilačkih veština

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA