Vreme čitanja: oko 1 min.

Usik nokautom odbranio titulu, Britanac tvrdi da je prevaren

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sporan detalj viđen je u 5. rundi

  • 0
Oleksandr Usik Printskrin: Youtube/KABAYAN SHERWIN

Ukrajinski bokser Oleksandr Usik uspeo je da odbrani titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji, pošto je u 9. rundi nokautirao Britanca Danijela Dubou!

Iako ima 36. godina, Usik je dominirao protiv 11 godina mlađeg boksera koji je nakon meča tvrdio da je prevaren zbog dešavanja u petoj rundi.

Meč je prekinut zbog toga što su sudije ocenile da je Duboa ispod pojasa udario Usika koji je, nakon što je bio patosiran, u nastavku došao do daha.najpre je u 8. rundi srušio rivala koji se digao tokom odbrojavanja, dok u 9. nije mogao.

- Prevaren je. To je sve na čemu je radio u kampu, rad na telu. Sudija je jako pogrešio. To nije bio nizak udarac, to je glupost, totalna glupost. Upravni organi će morati nešto da preduzmu i nalože revanš - poručio je Duboin promoter posle meča, dok je i sam bokser novinarima rekao da oštećen.

Borba je, inače, održana u Poljskoj, na stadionu u Vroclavu, a malo pre početka video porukom svima se obratio i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA