Vreme čitanja: oko 1 min.

Dana Vajt odbio rodni trend koji se širi Amerikom: "Neću da biološki muškarac prebija moju ćerku"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dana Vajt ne dopušta da njegov biznis potpadne pod uticaje

  • 1
Habib Nurmagomedov, Toni Ferguson, Dejna Vajt Foto: AP/Tanjug

Iako na tlu Sjedinjenih Američkih država trend rodne ravnopravnosti, pogotovo za osobe muškog pola koje se identifikuju kao žene, nailazi na sve više odobravanja, Dana Vajt ne dozvoljava da taj trend ovlada njegovom organizacijom.

Bio je primer Lije Tomas, biološkog muškarca koji se počeo identifikovati kao žena, a to su čelnici plivačke organizacije prepoznali i odobrili. U konkurenciji žena se takmičio preko godinu dana, međutim odluka je kasnije promenjena i učešće mu je zabranjeno. Ipak, šteta je bila načinjena, oborio je brojne rekorde, uzeo skoro sve nagrade, a mnoge devojke su ostale bez stipendije usled njegovih prisustva.

Sada se sve veći pritisak stavlja na UFC organizaciju, koja je prethodno imala sličan slučaj, kada je Felon Foks u 6 mečeva lagano savladao svoje protivnice pet puta, a u poslednjem je nokautom savladan. Ipak, Dena Vajt je promenio svoje mišljenje, pa zagovara drugu ideologiju.

- Mislim da je to još jedna luda, suluda stvar koja se danas dešava u svetu, sa kojom svi pokušavamo da se nosimo. Moja ćerka je navijačica, ne bavi se takmičarskim sportom. To se još nije desilo u svetu navijanja - rekao je Dana Vajt insinuirajući kako ne želi da se ta situacija ponovi u UFC-u.

(Telegraf.rs)

Video: Šampion iz geta: Darko Stošić otkrio kako se postaje najbolji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA