≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Spektakl koji će se pamtiti: KSW oduševio Evropu, Stošić i Siraj nokautima zasenili publiku

Vreme čitanja: oko 3 min.

Spektakularno veče u Trinecu

  • 0
Darko Stošić  Michal Martínek Foto: KSW

Sve oči evropske MMA javnosti u subotu uveče bile su uprte u Češku, u mali gradić na istoku države, Trinec, gde je održan prestižni KSW 87, u organizaciji istoimene borilačke promocije.

I čini se, sa potpunim pravom, jer je viđen pravi spektakl. "Werk Arena" je bila puna do poslednjeg mesta, a navijači su se gromoglasnim navijanjem potrudili da uveličaju spektakl.

Viđeno je devet odličnih i zanimljivih borbi, i nekoliko zaista fenomenalnih nokauta.

Borilački program su otvorili Poljak, Tobiaš Le i Irac, Karl MekNejli. Pobedu je odneo Le, i to tehničkim nokautom, nakon što je sudija, nakon četvrtog obaranja bio primoran da prekine meč. Imao je Irac probleme od samog početka, s obzirom na to da je primio veliki broj niskih udaraca u levu nogu. Na kraju, meč je završio sa naprsnućem leve potkolenice, što su ustanovili članovi medicinskog tima po završetku.

Nakon toga, viđen je okršaj Čeha i Poljaka, Jozefa Štumera i Davida Karete. Kareta je uspeo da iskoristi greške svog protivnika u parteru, te je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi.

U trećoj borbi po redu, viđen je jedan od spektakularnih nokauta. Švedski borac, Sahil Siraj monstruozno je nokautirao Austrijanca, Ahmeda Abdulkadirova u prvoj rundi. Posle jedne snažne razmene, Siraj je pogodio protivnika u bradu, i poslao ga "na spavanje", i to doslovno. Nesrećnog Abdulkadirova su članovi medicinskog tima dizali više od pet minuta, nakon čega je, uz pomoć svog tima, uz dosta muke otišao u svlačionicu.

Četvrti meč bio je "dvoboj", ponovo poljskog i češkog borca, Adriana Dudeka i Lukasa Dvoraka. Meč je bio prilično ujednačen tokom sve tri runde. Na kraju, pobeda je pripala Dudeku, i to nakon jednoglasne odluke sudija.

Na isti način, okončana je i peta borba KSW-a 87, u kojoj je Mihal Drečkovski slavio protiv Vojteha Garbe. Bio je Poljak bolji od Čeha tokom sve tri runde, što su sudije znale da prepoznaju, i dodele mu potpuno zasluženu pobedu.

Nakon dve, nešto manje zanimljive borbe, u oktagonu su se našli Čeh Filip Macek, i Ukrajinac, Oleksi Polišuk. Macek je krenuo u meč dosta agresivnije, uspeo je da obori protivnika i "uzme mu leđa", ali je Polišuk uspeo da se odbrani od nekoliko naleta rivala, i onda iskoristi prvu priliku. Uhvatio je Maceka u takozvani "trijangl čouk", te ga primorao da preda meč tapkanjem.

Video: Hrvat popio brutalan nokaut: Ovako su stigli do kaveza

Veliku pažnju regionalne javnosti privukla je borba hrvatskog borca Ivana Erslana i Poljaka, Rafala Haratika. Bio je Erslan samouveren pred meč, priželjkivao je nokaut, ali nije sve bilo kako je želeo. U prvoj rundi je pretpeo ozbiljan nokaut, kada ga je Haratik pogodio u bradu, a potom "dokrajčio" na zemlji, te je sudija morao da prekine borbu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KSW (@ksw_mma)

"Co-main event" večeri, bio je okršaj već iskusnog Romana Šimanskog iz Poljske, i Čeha, Lea Brihte. U prve dve runde nije viđeno previše uzbuđenja, ali je u trećoj sve nadoknađeno. Brihta je hrabro preuzeo inicijativu, nametnuo svoj ritam, oborio Šimanskog na pod, i krenuo po pobedu. Ređali su se udarci, Šimanski je u početku uspevao da se odbrani, da apsorbuje udarce protivnika, ali je na kraju posustao, posle velikog oštećenja i posekotina na glavi koje je pretrpeo. Na kraju, Brihta je slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KSW (@ksw_mma)

Ipak, ono glavno viđeno je u poslednjoj borbi, u kojoj se naš Darko Stošić borio protiv češkog diva, Mihala Martineka "Crnobradog".

Video: Pogledajte izlazak Darka Stosića pre nego sto je patosirao Mihala Martineka

Rešen je bio Darko da pobedi, što je nakraju i uradio. Protivnik je izdržao svega dva minuta i četiri sekunde prve runde, nakon čega je završio na podu ošamućen. Od početka je Stošić preuzeo sredinu oktagona, i prilazio je sve bliže protivniku, tražeći priliku za prolaz. Na kraju mu je to i pošlo za rukom, kada je pogodio bradu levim krošeom, bacio Martineka na pod, a potom ga takozvanim "čekićem" dokrajčio na zemlji.

Posvetio je Stošić pobedu svojoj supruzi, a nakon meča, najavio je i pohod na titulu u narednom periodu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KSW (@ksw_mma)
(Telegraf.rs)

Video: "Moraš da imaš karakter pobednika": Stošić za Telegraf posle nokauta najavio pohod na pojas

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA