≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

UFC 294: Makačev spektakularnim nokautom "ugasio" Volkanovskog i odbranio šampionski pojas u Abu Dabiju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Makačev je uspešno odbranio šampionski pojas u "lajtvejt" kategoriji

  • 0
UFC Foto: Tanjug.rs

Ljubitelji borilačkih sportova, imali su priliku da uživaju u pravom spektaklu, koji je održan u Abu Dabiju, u režiji najjače i najpopularnije svetske MMA promocije - UFC-a.

UFC 294 doneo nam je pregršt zanimljivih okršaja, a svakako da je u centru pažnje bio novi okršaj Islama Makačeva i Aleksa Volkanovskog. Duel dvojice šampiona, za titulu u "lajtvejt" kategoriji, koju je branio Dagestanac, opravdao je u potpunosti zvanje "mejn iventa" i zasenio borilački svet.

Ipak, treba napomenuti da ova borba prvobitno nije bila planirana za ovaj događaj, s obzirom na to da se Makačev rltrebao boriti protiv Oliveire. Ipak, nakon što je tokom jednog sparinga, Oliveira zaradio ozbiljnu posekotinu na licu, morao je da otkaže meč, a kao zamena uskočio je šampion "pero" kategorije, Aleks Volkanovski.

Što se same borbe tiče, ona nije trajala previše dugo. Svega tri minuta i šest sekundi izdržao je Volkanovski. Od samog početka, delovalo je da je Makačev odlučniji i agresivniji, što se na kraju i pokazalo. Sredinom prve runde, Makačev je "bacio" fenomenalan "haj-kik", kojim je uzdrmao i ošamutio Volkanovskog, a nakon toga, imao je lakši posao. Priskočio je, i popularnim "čekićem" dokrajčio Aleksa, koji nije mogao da se vrati u meč. Na kraju, sudija je morao da prekine meč i dodeli potpuno zasluženu pobedu Makačevu.

Samim tim, Makačev je uspešno odbranio šampionski pojas u "lajtvejt" kategoriji, i pokazao da mu trenutno nema ravnog.

U "ko-mejn iventu" večeri, Kamzat Čimaev i Kamaru Usman ukrstili su rukavice u oktagonu, a na kraju je pobeda, sudijskom odlukom, nakon tri runde pripala Čimaevu. Izuzetno zanimljivo je bilo u oktagonu, s obzirom na to da su oba borca pokazala neverovatnu borbenost. Sa jedne strane bio je jedan od najperspektivnijih boraca UFC-a, a sa druge iskusno 36-godišnji veteran. Leteli su udarci, sevale su pesnice, ali nisu se predavali ni jedan, a ni drugi. Ipak, utisak je da su presudila bacanja, i dobri rvački zahvati Čimaeva, na šta Usman baš i nije imao odgovor. Na kraju, sudije su imale jednoglasnu odluku u korist Čimaeva.

Kada je reč o ostalim borbama, viđena su još dva nokauta. Ikram Aliskerov je tehničkim nokautom u prvoj rundi slavio protiv Verlija Alvesa, dok je Majk Briden tek u trećoj rundi nokautirao Anšula Jublija. Uz to, dve borbe su okončane submisijom, odnosno polugama. Muhamed Mokaev je polugom slavio protiv Tima Eliota, a na isti način, Said Nurmagomedov je savladao Muina Gafurova.

Sve ostale borbe, završene su odlukom sudija.

Rezultati UFC-a 294:

https://www.fightbookmma.com/ufc-294-results-makhachev-vs-volkanovki-2/

(Telegraf.rs)

Video: Najava pred merenje boraca na KSW 87

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA