≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mladi tekvondisti briljirali na Evropskom prvenstvu u Beogradu: Uzeli sedam medalja, čak četiri zlatne!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ogroman uspeh naših takmičara

  • 0
Evropsko prvenstvo u tekvondou za kadete i pionire Foto: Promo/ Benjamin Pastuović

U Hali sportova „Ranko Žeravica“ završeno je Evropsko prvenstvo u tekvondou za kadete i pionire, inače najmasovnije tekvondo takmičenje ikada održano u našoj zemlji, a koje je organizovala Tekvondo Asocijacija Srbije. Mladi srpski sportisti su se istakli neverovatnim uspesima, donoseći svojoj zemlji čak četiri zlatna odličja, dva srebra i jednu bronzu.

Poslednjeg dana šampionata, vrhunska dostignuća u ženskoj kategoriji, postigle su: Vanja Rankov, koja je uzela zlatnu medalju u kategoriji do 176cm, Teodora Jerković, koja je osvojia zlatnu medalju u kategoriji do 176cm, kao i Zorana Veljković, osvajačica zlatne medalje u kategoriji do 172cm.

Srebrna medalja u kategoriji do 172cm pripala je Teodori Jovanović.

Maša Caran je osvojila bronzanu medalju u kategoriji do do 148cm

U muškoj kategoriji istakli su se Sergej Ivanović sa bronzanom medaljom u kategoriji do 172cm i Marko Stefanov sa bronzom u kategoriji do 156 cm.

U ekipnom plasmanu, naša reprezentacija je zauzela drugo mesto, dok su naši mladi tekvondisti iz ženske konkurencije osvojili zlato.

Prilikom održavanja šampionata, Tekvondo Asocijacija Srbije potpisala je ugovor sa Evropskom Tekvondo Federacijom za organizaciju Evropskog seniorskog prvenstva koje će biti održano sledeće godine od 9. do 11. maja u prostoru Beogradskog sajma, što je velika čast za našu zemlju.

Šampionat je okupio više od 750 mladih takmičara iz čak 41 evropske zemlje, čineći ga najmasovnijim međunarodnim tekvondo takmičenjem ikada održanim na teritoriji Srbije, a uspesi naših takmičara potvrdili su da je tekvondo jedan od najtrofejnijih sportova u Srbiji.

- Postigli smo nešto izvanredno i treba da budemo ponosni! Naša odgovornost kao domaćina je bila ogromna, ali smo uspeli da prevaziđemo sopstvena očekivanja. Organizacija takmičenja je bila besprekorna. Pratili smo najviše evropske standarde, a povratne informacije od takmičara, trenera, roditelja i saradnika su izuzetno pozitivne. Svi su nam dali najviše ocene za organizaciju, a čest komentar je da je ovo najbolje održano evropsko prvenstvo do sada - kaže generalni sekretar Tekvondo Asocijacije Srbije Miroslav Krklješ i zahvaljuje svim saradnicima i volonterima koji su podržali ovo takmičenje.

Prilikom održavanja šampionata, Tekvondo Asocijacija Srbije potpisala je ugovor sa Evropskom Tekvondo Federacijom za organizaciju Evropskog seniorskog prvenstva koje će biti održano sledeće godine od 9. do 11. maja u prostoru Beogradskog sajma. Predstojeće seniorsko prvenstvo će biti veoma značajno takmičenje s obzirom na to da će se dogoditi u olimpijskoj godini, te se očekuje veliki broj elitnih sportista.

- Sa zadovoljstvom ističemo da je Evropska Tekvondo Unija prepoznala Srbiju kao sigurnog i pouzdanog partnera za održavanje ovog takmičenja – kazao je generalni sekretar Evropske Tekvondo Unije Antonio Barbarino i istakao da se raduje povratku u Beograd i nastavku uspešne saradnje sa Tekvondo Asocijacijom Srbije.

Šampionat je okupio vrhunske sportske talente i postavio Beograd kao epicentar evropskog tekvondoa. Očekujemo da će ovakvi događaji nastaviti da motivišu nove generacije sportista ka izvanrednim dostignućima u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Tijana Bogdanović pričala o OI, anegdoti sa Đokovićem, ali i o predstojećem EP mladih u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA