Vreme čitanja: oko 9 min.

Vaso "Psiho" Bakočević "pecnuo" "Kroatu", pa za Telegraf poručio: "Tukao sam i ozbiljnije od njega..."

Vreme čitanja: oko 9 min.

Palo je dosta prozivki, oba borca su imala svašta da kažu protivniku, a publika je u ogromnom broju ispratila dešavanja, te ne čudi što će ovo biti možda i najpraćeniji MMA meč u regionu

  • 1

Regionalna MMA javnost sa nestrpljenjem iščekuje subotu, 4. novembar i prestižni borilački događaj "FNC 13", koji će biti održan u hali "Aleksandar Nikolić", u organizaciji "FNC" promocije.

Očekuje nas nekoliko veoma zanimljivih mečeva, a borba večeri biće okršaj za titulu u "veltervejt" kategoriji, između Sava "Hitmena" Lazića i aktuelnog prvaka Nikole Joksovića.

Ipak, nije to meč koji je privukao najveću pažnju, s obzirom na to da će "ko-mejn ivent" večeri biti revanš meč Vasa "Psiha" Bakočevića i Franciska Barija "Kroate".

Palo je dosta prozivki, oba borca su imala svašta da kažu protivniku, a publika je u ogromnom broju ispratila dešavanja, te ne čudi što će ovo biti možda i najpraćeniji MMA meč u regionu.

Tim povodom, razgovarali smo sa "Psihpoatom", a šta je on to imao da kaže, pročitajte u nastavku.

Vaso Bakočević, 04.11, "Pionir"...

- Još malo. Još malo - počeo je Bakočević.

Mnogo si mi nešto bio blag danas na konferenciji, ove najave i to.

- Opuštamo Panćija, opuštamo ga. Ako ga prepadnemo, može da se čovek šokira i "zapali".

A nije zbog skidanja kila, nije, nije?

- Ne, obično kad sam nervozan od skidanja, onda sam agresivan. Kilaža ide dobro ka dole, tako da zadovoljan sam.

Znači normalan do subote?

- Nadamo se. Ne bih voleo da napravim neki eksces, da razj***m nešto, da se neko preplaši, pobegne nešto, otkaže, to nećemo. Ali već u subotu, ne odgovoram za svoje postupke.

Šta misliš kad će ga publika prihvatiti, s obzirom na sve što je zadesilo u istoriji vašoj?

- Ne samo to, nego sve ono što je rekao i što je pričao, mislim da će da odgovara za to. I treba da odgovara za to. Ja da sam to rekao, da sam bilo kakve takve stvari pričao, treba da odgovarma za njih i tako dalje. Sigurno mu neće biti prijatno. Nadam se da ga neće niko dirati. Znaš kako, razmišljam sutra i mene je tako neko napadao, ali opet. Moraš da uradiš nešto da bi to zaslužio. Nadam se da ga niko neće dirati pre meča, posle meča, neka se nalazi.

Vaso Bakočević Foto: Mileta Mirčetić

Nije loš borac, 11-3. Šta misliš Vaso, možeš li ti to da pokvariš malo?

. Tukao sam je ozbiljnije. I to mnogo. Ali nema šta, nezgodan sigurno.Rvač, stiska, hoće da ruši, da drži, eventualno završi. Udaranje mu nije baš najbolje. Tako da videćemo, taktika jasna, držimo borbu u "sten-apu", idemo da ga nokautiramo i to je to.

Koju rundu negde vidiš kao odlučujuću?

- Ključna je prva runda. Ključna je prva runda jer ja najjače udaram u prvoj rundi i najagresivniji sam u prvoj rundi. Mogu da ga nađem u prvoj i da ga uspavam. Da ga ukočim.

Mnogo netrpeljivosti između vas dvojice. Panći je danas rekao da to datira još pre deset godina. Kako je počelo to? Odakle to?

- Pa ja ga pitam to danas. Imali smo neko sučeljavanje pa ga ja pitam. "Ti si krenuo mene prozivati" kaže. Ja tebe pre deset godina prozivao. Ti si druže nisi... Kada si ti krenuo da se boriš? Ko si bio ti? Pričao si "španjolski". Niko te ne zna. Ja... Naravno da oni mene prozivaju. Na neke gluposti. Ja se ni ne sećam toga. Sve su to gluposti. Meni to ništa ne smeta. To psovanje. To meni ovde, uđe, ovde izađe. Ali već ove stvari, ono u Šibeniku što je bilo i to. Mada, izvinio se danas publici...

Jeste i bio jako miran, mogu ti reći. Kad smo radili izjavu jedan na jedan. Nekako, kao da se ništa nije desilo.

- E, pa znaš kako? Ja ga baš opominjem na to. On pokušava da napravi kao da se ništa nije dogodilo. Ali ja ga vazda napomenem. I onda on kao "ti guraš publiku protiv mene"Ja ne guram, ja samo kažem ono što je jasno. Što si uradio. I onda se on "ispričavao" danas. Što bi oni rekli. Ja sam lagan, mene boli uvo.

A šta kažu kladionice za vas? Pričao si danas za ove glavne mečeve. Kakve su kvote na vas dvojicu?

- Ne znam koja je to kladionica. To je neka druga kladionica. Videćemo Meridijan kad izbaci kvote. Ali mislim da je favorit on i da je favorit Joksović protiv Sava. To nešto ono što kaže Sava. A dobro, to je baš... Kao da smo u pekari ono radili, znaš pa ono. Ali dobro, svako ima svoje neko viđenje. Ili možda to namerno rade. Da bude što veća kvota, lupaju namerno Sava, ali da se stavi što više para. Da imamo bolje dobitke.

Deluje mi da nikad nisi bio motivisaniji da nekog povrediš u ringu. Sećam se protiv Stoimenova je bilo dosta tenzije, protiv Zvijera, ali do sada ovo mi deluje kao da si za sad najviše zagrižen da ga ozbiljno povrediš.

- Znaš, ako nisam se odavno borio, zaposlim ja sam imao u aprilu kad sam radio "bare knuckle", ali mi taj protivnik nije pružio nikakav otvor. Da, tamo nije bilo to. Posle toga sam imao staf na Tajlandu kad smo bili, ono je užas, pa nisam se ni bogoo borio. Znao sam da će ovo biti, nisam ti oduzeo ništa prije ovoga, nisam odavno skidao kila, tako vraćam se u mod skroz, iskreno jedva čekam. A motivisan sam ja, neko mi se ne sviđa, kada neke imam probleme, ima ćemo probleme.

Konferencija pred FNC 13 Foto: Telegraf

Pominjao si i Pejića, kad će ta borba, šta se čeka?

- Pa čeka se da se on oporavi, pošto je navodno "povređen", a svi znamo da nije povređen, to su i Panćiju i Forgaču danas rekao, svi znamo da je oštećen, da su ga stavili sa strane da odmori. A dobro, time pokazuju da su ekipa, da su u društvu. Ja bih ga gurao reko u u vatru, možeš ti to, ajmo još jedan. On je popio tri teška nokauta zadnjih mečeva i trebaće da odmori glavu. Borićemo se kada ja kažem, jednostavno.

Ajde da se okrenemo i pripremama za borbu, kako su ti prošli treninzi, kako prolaze same pripreme, skidanje kilaže?

- Pripreme su završene, osam nedelja. Iskreno, ne volim te duge kampove. Da odradimo sve kako treba. Ostalo je još skidanje kila, trenutno sam pet kila preko. Po čitavi dan sam sa vodom, wc, wc... Sada neću objašnjavati kako se to radi. To treba neko da plati sutra, mi smo sve to plaćali. Ilke je platio nutricionistu Džordža Lokharta, koji radi s Konorom, koji radi s Tajsonom Fjurijem, to je taj čovek platio. I mi imamo sad te neke... zašto bih ja to nekome otkrio? Ali uglavnom, morate dosta vode popiti. Evo mogu da kažem, hidrati na minimum, da ne pričam šta drugo.

Vaso, ti imaš skoro 70 mečeva u MMA?

- Ne, u MMA imam 67, a ukupno 74 sa "bernaklom", sa K1, boksom, ne znam ni ja šta sam sve radio.

I kako planiraš da slavimo 100? Kada će da bude? Hoćeš da guraš do 100?

- Ako nastavim ovim tempom, moguće je. Ali videćemo.

Može li to telo da izdrži? Kako tvoje telo uopšte sve izdržava? To su teški mečevi. Zato i pitam, kako tvoje telo i organizam uopšte to izdrže?

- Mislim da ću ja znati kad je vreme. Tako kažu obično.

Da li vidiš negde kraj blizu?

- Borenju ne, nema šanse. MMA možda da, par komada, lupam sad. Ne radi me toliko kao sa "bernaklom" kad sam ga probao.

Vaso Bakočević Foto: Mileta Mirčetić

Koliko se razlikuje "bernakl" od MMA?

- Velika je razlika. Drugi sport, to je boks s golim šakama. Nekad ima klinča, nekad nema. Mislim, mnogo je lako spremiti se za to. Ja ovde moram da radim, moram da radim "jiu-jitsu", moram da radim kardio, radim snagu, moram da skidam kile. Ovamo, samo sam fokusiran na boks. E sad, gore su pesnice, lete zubi. Oštećenje veće. Veće, sigurno. Ne znam iznutra baš, znaš, mislim da su rukavice mnogo veće. Ove gole kosti više seku i lome, ono, ali da prave sad neki potres i to, ne verujem. Tri meča, tri pobede, baš ćemo ići, i videt ćemo dokle ću.

Pa kako to žena izdržava? Klinci??

- Klinci su još mali, oni ne znaju, a žena nema, navikala je, šta? Šta će kukavica?

Oprobao si se nedavno i ulozi voditelja, kako je napredovalo?

- Ide to polako, imam svoj podkast već, ne znam kada sam krenuo, mislim februar. Ja sam oduševljen, sarađujem sa Meridijanom, mojim sponzorom. Onaj, bomba ide, ide sve bolje i bolje, pregledi govore za sebe. Tako da, to je nešto što sam trebao ja odavno da počnem, ali nema veze, nikad nije kasno. 

Da se dotaknemo i domaće publike, koliko ti imponuje to što ćeš se boriti u Beogradu?

- Pa meni je to top. Ja sam se borio dosta puta kući, meni je uvek to odlično. Nekome nije, nekome je pritisak, dolaze mama, tata, drugovi, prijatelji. Svi zovu, svi traže karte, svi smaraju, razumeš. Onaj, meni dosta se pokazalo, nije se svaki put pokazalo, gubio sam, ne mogu da s***m. Ali, kažem ti da ja uživam, ne moram da putujem, skidam kile, idem u svoj džim. Kuća mi je na deset minuta, razumeš, ono, top mi je.

A i Pionir je, po meni, odlično mesto, ona akustika i generalno...

- Pionir sam ti se borio 2017. Isto hrvatski, hrvatski protivnik, njega sam pobedio.

Šta gledači mogu da očekuju?

- Zavisi. Možda, mogu da očekuju sve. Ali ja možda uđem maksimalno fokusiran, odradim profesionalno sve. Možda uđem i potpuno izleti mi osigurač i napravim katastrofu. Ne znam, gde će on? Zavisi kako se ustane. Tako je, ako ustane na levu nogu, Panći je u problemu. Ako ustanem na desnu, opet mu je problem.

Šta prognoziraš?

- Evo, moj meč prognoziram nokaut. Dal' tehnički, dal' klasični, nokaut. On je onako nizak. Ide, dosta se stalno pomera. Gledajte, tu bi mogao i neki aperkat da prođe. Dobro je Savo rekao. Očekujem pobedu, normalno. Čuo sam da je čovek spreman. I ne smatram, da će biti lako, neće na papiru. Joksa je i veći, to je druga kategorija. Ima kontinuitet, i to je to. Ali ovako mu ne dajem sad neku prednost, školu, i to nikako. Mislim, Savo... Tehnički nokaut, malo kasnije, treća, četvrta. Brazilca nisam mnogo ispratio. Samo ono ukratko, da trenira s Aldom, da je 15 - 5 skor. Gledao sam samo kad je nokautirao Kirila, momka iz "Sekutora". Taj Kiril je dobar borac, njega je nokautirao. Nezgodan kontraš, crni pojas. Ali Bojković mi deluje da je spreman kao puška. I da se Bojković vazda pokaže na meč. Bar sad ova, četiri, pet. To sad se pokaže svaki put. Vidi, izgubiti mora jedan dan. To mora da je svestan. Ali mislim da to neće biti ovaj lik. Koji će mu skinuti sad, skalp. Mislim da će ga dobiti Bojković...

Možemo li da te očekujemo u Savinom uglu?

Ja sam pre, ne. Podelili smo se. Da ne pravimo... Jer ne znaš ti šta može biti, razumeš i to. Da ja sad, onaj. I da Savu pravimo tu pritisak. Imamo trenere. Tako da, svako ima svoj ugao. Samo će moj ugao biti bez njega, on će biti bez mene i to je to. Ali normalno, čim završim, trčim da gledam šta god se desi - zaključio je Bakočević.

(Telegraf.rs)

Video: Savo "Hitmen" Lazić poručio Joksoviću: "Neće se prošetati..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA