Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve o FNC-u 13: Ko se bori, gde gledati i šta kažu kladionice?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema programu, publika će imati priliku da gleda devet borbi, a ona glavna, biće za titulu šampiona u "veltervejt" kategoriji

  • 0
Konferencija pred FNC 13 Foto: Telegraf

Sve oči regionalne MMA javnosti ove večeri biće uperene u Beograd, i halu "Aleksandar Nikolić", gde će od 20.00 biti održan prestižni borilački spektakl pod imenom "FNC 13", u organizaciji istoimene promocije.

Prema programu, publika će imati priliku da gleda devet borbi, a ona glavna, biće za titulu šampiona u "veltervejt" kategoriji.

Ko se bori?

"Mejn ivent" večeri biće okršaj za šampionski pojas u "veltervejt" kategoriji, duel između aktuelnog šampiona Nikole Joksovića, i iskusnog izazivača Sava "Hitmena" Lazića.

Ipak, borba koja je privukla najveću pažnju jeste okršaj, ujedno i revanš meč Vasa "Psiha" Bakočevića, i Franciska Barija "Kroate". U prvom meču, "Kroata" je slavio submisijom, nakon što je prethodno Bakočeviću pukao mišić kvadricepsa. Inače vlada velika netrpeljivost između pomenutih boraca, te ne čudi toliko interesovanje publike.

Još jedan meč biće posebno zanimljiv zbog "varnica" viđenih pre meča, a reč je o borbi regionalne MMA zvezde Marka Bojkovića, i iskusnog brazilskog borca Lukasa Ananiasa. Bojković je istakao da će "biti rat", i da "će se osvetiti", nakon što mu je Brazilac napao trenera i članove tima, a kako je sam istakao, "oni čačkaju osinjak".

To su ujedno i tri meča koja su privukla najveću pažnju, a kada je reč o ostalim borbama, situacija je sledeća. U "kečvejt" kategoriji, biće održane još dve borbe. Prekaljeni Ivica Trušček, boriće se protiv Jovana Marjanovića, dok će se u istoj kategoriji boriti i Ognjen Babić i Aksel Nobou.

Kada je reč o uvodnom delu programa, on počinje u 20.00, i biže viđene četiri borbe. U "kečvejt" kategoriji, boriće se Boris Stanić i Fran Luka Đurić, u "veltervejt" kategoriji boriće se Aleksandar Vukosavljević "Mlata" i Miladin Kolarski, u "lajtvejt" diviziji boriće se Dino Suljkanović i Blažo Nikolić, a biće viđena i jedna borba u ženskoj konkurenciji.

Srpska "kraljica" oktagona, Marina Spasić, boriće se protiv "Demonke", Samin Kamal Beik, u kategoriji do 79 kilograma (kečvejt).

Gde gledati?

Program počinje od 20.00 u hali "Aleksandar Nikolić", a za sve one koji nisu stigli na vreme da obezbede svoje ulaznice, direktan prenos čitavog događaja biće na kanalu TV Arena Fight, dok ćete sva dešavanja iz "Pionira" moći da ispratite i na Telegraf Sportu.

Šta kažu kladionice?

Kada je reč o kladionicama, situacija je sledeća. U okršaju za šampionski pojas, kvota na šampiona Nikolu Joksovića kreće se oko 1.35, dok je kvota na Sava "Hitmena" Lazića između 2.50 i 3.00.

Što se tiče najpraćenije borbe, "Kroata" je favorit protiv Bakočevića. Kvota na argentinsko-hrvatskog borca varira od 1.40 do 1.60, dok je kvota na Bakočevića oko 2.40.

I Marko Bojković je veliki favorit protiv brazilskog protivnika, te je tako kvota na srpskog borca oko 1.30, dok je kvota na Lukasa Ananiasa oko 3.

(Telegraf.rs)

Video: Vaso "Psiho" Bakočević "pecnuo" "Kroatu", pa poručio: "U kavezu ne odgovram za svoje postupke"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA