≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

UFC spektakl u Njujorku: Pereira brutalnim nokautom prekinuo neverovatan niz Prohaske

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pet nokauta i dva nova šampiona

  • 0
Aleks Pereira Jirži Prohaska Foto: Tanjug/AP

U njujorškom "Medison Skver Gardenu", održan je UFC 295 spektakl u kojem je viđeno pet borbi glavnog programa i, van svih očekivanja, pet nokauta i dva nova šampiona!

U glavnoj borbi večeri Brazilac Aleks Pereira tehničkim nokautom u drugoj rundi zaustavio je Čeha Jiržija Prohasku i osvojio pojas šampiona poluteške kategorije, do 93 kilograma. Tako, popularni "Poatan" je stigao do druge titule u karijeri. u karijeri za 36-godišnjeg “Poatana”.

Prohaska je krenuo u napad, pogodio nekoliko puta, ali ga je iz kontre pogodio Pereira – prvo desnim, a zatim i levim krošeom. Borac iz Brna je bio u nokdaunu, Pereira je plasirao brojne laktove i udarce, ali činjenica je da Prohaska i dalje bio relativno aktivan. Sudija Mark Godrard je procenio da je borba već gotova i prekinuo ju je – meč je zaveden kao TKO u drugoj rundi.

Zanimljivo, na kraju meča i sam Prohaska, koji je poslednjih 13 mečeva dobio, je priznao da je odluka sudija bila dobra. Tako, Čeh je sada na skoru od 29 pobeda, 4 poraza i jednog remija.

Sa druge strane, novi šampion Aleks Pereira je na skoru od 9 pobeda (7 KO) i 2 poraza u profesionalnim MMA borbama. Zaista zvuči neverovatno da je neko postao dvostruki UFC šampion, i to u dve različite divizije, u samo 11 profesionalnih nastupa.

Takođe, Englez Tom Aspinol, koji je nokautom u prvoj rundi pobedio Rusa Sergeja Pavloviča. Aspinola ima skor od 14 pobeda i 3 poraza u profesionalnim borbama. Pavlovič je zabeležio drugi poraz u karijeri i sada ima skor 18:2.

Kada je reč o ostalim borbama, Dijego Lopes je u prvoj rundi pobedio Peta Sabatinija u perolakoj kategoriji, Benoa San Deni je sčavop šrptov Meta Frevolu u lakoj (do 70 kg), a u ženskoj slamka kategoriji (do 53 kg) Džesika Andraž je nokautirala Makenzi Dern u drugoj rundi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA