Vreme čitanja: oko 1 min.

"Raketa" čeka protivnika: Blahovič otkazao meč protiv Rakića, Srbin odmah izazvao češkog "Samuraja"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je trebalo da bude i prilika za Rakića da se revanšira bivšem šampionu, s obzirom na to da je 14. maja 2022. godine u Las Vegasu poražen od Blahoviča, i to zbog povrede kolena

  • 0
Aleksandar Rakić, tetovaže Foto: Profimedia

Jedan od najboljih srpskih MMA boraca, i član UFC-a, Aleksandar Rakić ostao je bez protivnika na predstojećem UFC-u 297.

Naime, bivši šampion u poluteškoj diviziji, Poljak Jan Blahovič otkazao je borbu protiv Srbina na predstojećem događaju, koji će se održati 20. januara u Torontu u Kanadi.

Ovo je trebalo da bude i prilika za Rakića da se revanšira bivšem šampionu, s obzirom na to da je 14. maja 2022. godine u Las Vegasu poražen od Blahoviča, i to zbog povrede kolena.

Rakiću je tada na oko četiri minuta do kraja treće runde "stradalo" koleno, te je sudija odmah bio primoran da prekine borbu. Ipak, želeo je Srbin iz Beča revanš nakon toga, tražio je borbu sa Blahovičem, ali na kraju ni ovog puta do nje neće doći.

Tim povodom, Srbin se oglasio na Tviteru, sa zanimljivom porukom.

- Čovek ne može da izgubi revanš ukoliko se "izvlači" dvaput zaredom. Videćemo da li će Samuraj imati petlju da mi izađe na crtu 20. januara - poručio je Rakić.

Srbin je tako, osim što je "pecnuo" Blahoviča, izazvao i češkog borca Jiržija Prohasku, koji je inače poznat pod nadimkom "Samuraj".

Inače, popularni "Samuraj" je takođe bio vlasnik pojasa u poluteškoj diviziji najjače svetske MMA promocije. On je 7. maja 2022. godine na UFC-u 275 bio bolji od Glovera Teheire gušenjem u petoj rundi, čime je postao prvi češki borac u istoriji koji je uspeo da dođe do pojasa u UFC-u.

U decembru iste godine, Prohaska je trebalo da radi revanš sa Teheirom, ali jezbog povrede desnog ramena otkazao meč, te je šampionski pojas oslobođen.

(Telegraf.rs)

Video: Aleksandar Rakić: MMA liga Srbije prava prilika za mlade borce

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA