Vreme čitanja: oko 1 min.

Šok za svet boksa! Parker napravio senzaciju i razbio Diontea Vajldera u ringu

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Malo ko je ovo očekivao

  • 0
Dionte Vajlder, Džozef Parker Foto: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

Veliko iznenađenje dogodilo se u Rijadu na boks spektaklu u kojem su snege odmerili Dionte Vajlder (38) i Džozef Parker (31). Iako je Vajlder važio za velikog favorita, Parker je na kraju pokazao dominantno izdanje i zasluženo došao do pobede jednoglasnom odlukom sudija. 

Ovo je Vajlderu treći poraz u poslednja četiri meča i pitanje je u kom će pravcu ići njegova dalja karijera. Vajlder je doživeo četvrti poraz u karijeri, u kojoj ima i 43 pobede (42 nokautom) i jedan remi.

Sa druge strane, sedam godina mlađi Parker je dođao do svoje 35 pobede u karijeri, gde ima i tri poraza.

Oba boksera su u borbu ušla oprezno, prva i druga runda gotovo da ništa posebno nisu doneli, bilo je malo udaraca na obe strane, a nešto slično je bilo i u trećoj, gde je Vajlder pogodio aperkat, ali mu je Parker uzvratio.

Četvrta runda donela je nalet samopouzdanja Parkeru, koji je poslao Valjdera na konopce. Borba se tu otvorila, a Parker je stekao značajnu prednost i samopouzdanje za nastavak borbe. Ipak, usledila je nešto slabija peta runda u kojoj je takođe Parker bio bolji, a posle šeste je evidentno bio u prednosti, čak se i smejao iz svog ugla nakon gonga.

Nastavila se dominacija Parkera u sedmoj, a posebno u osmoj rundi, gde je zvono spasilo Vajldera možda i kraja borbe i nokauta.

Uspeo je Vajlder da se oporavi malo u devetoj rundi, ali je već dosta zaostajao i Parkeru je bilo potrebno samo da završi meč i izađe iz njega kao pobednik.

Tako je i bilo u poslednje tri runde i sačuvao je prednost do kraja i došao do pobede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA