Vreme čitanja: oko 2 min.

Telegraf u Pragu: Kako nas je epski okršaj za 300.000 evra doveo u evropsku prestonicu piva?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve u svemu, ono najzanimljivije tek predstoji, a do tada, živeli!

  • 1
Prag, KSW, MMA Foto: Telegraf

Novogodišnji i Božićni praznici su pred nama. Sve su bliže oni dani, kada će praznična atmosfera moći da se oseti u vazduhu, i baš tada, mnogi ljudi će godinu završiti putovanjem u neki od evropskih gradova, a takav je slučaj i sa mnom.

Put u Prag, stigao je na samom kraju još jedne, sa sportske strane gledišta, izuzetno zanimljive i uspešne godine za srpske sportiste, a povod je više nego zanimljiv. Možda nije reč o prazničnom odmoru, ali kada se spoje posao i zadovoljstvo, uživanje je zagarantovano.

Elem, u evropskoj prestonici piva, imaću priliku da budem deo još jednog MMA spektakla, ujedno i najvećeg događaja u preotekloj godini u režiji sve popularnije, i brzorastuće organizacije - Oktagon. Ipak, posebno zanimljivo biće to što će se u dve glavne borbe večeri, boriti dva srpska borca, Bojan Veličković, i Vlasto Čepo.

MMA spektakl u Novom Sadu, “srpski čelik” novi SBC šampion Foto: SBC

Reč je o događaju "Oktagon 51", koji će u petak, 29. decembra biti održan u "O2 Areni" u Pragu, a u "mejn iventu" večeri, pomenuti Bojan Veličković ukrstiće rukavice sa Grkom, Andreasom Mihalidisom, i to u "epskom" okršaju, u kojem će pobednik odneti vrtoglavih 300.000 evra.

Ipak, to nije sve. Srbiju će u petak predstavljati i "nokaut mašina", srpsko-slovački borac, Vlasto Čepo, koji će se u "ko-mejn iventu" boriti protiv Pjotra Vavržnjaka za šampionski pojas u srednjoj kategoriji.

Vlastislav Čepo Foto: Instagram - @vlastocepo / Printscreen

Kako sam i privatno veliki ljubitelj borilačkih sportova, a posebno MMA, ovakav događaj stigao je kao "šlag na tortu". Još kada se na to dodaju češko pivo, koje je neizbežno popiti kada si u Pragu, uz dobro poznate kobasice sa uličnih kioska širom grada, jasno je da ovaj posao ima neku posebnu draž.

Kao što rekoh, spektakl je neminovan, s obzirom na to da su karte gotovo rasprodate, a Česi i Poljaci su i inače poznati kao veliki ljubitelji borbi u kavezu.

Sve u svemu, ono najzanimljivije tek predstoji, a do tada, živeli!

(Telegraf.rs)

Video: Martin Levandovski: Momci koji dođu u KSW više ne misle na UFC

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA