Vreme čitanja: oko 3 min.

Pao vagu pred UFC-ov događaj, pa ponudio protivniku ceo honorar da prihvati meč: "Nisam mogao skinuti kilažu"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Imamo prvo padanje vage u novoj godini

  • 1
Manel Kap Printscreen: Twitter/ @MMAJunkie

U noći između subote i nedelje, ljubitelji MMA sporta imaće priliku da uživaju u novom UFC-ovom događaju koji će biti održan u Las Vegasu.

Ipak, UFC Vegas 84, kako službeno nosi ime ovaj događaj, ostaće uskraćen za jednu borbu, zbog padanja vage, prvog u novoj godini.

Naime, reč je o borbi Manela Kapa i Mateusa Nikolaua, koja je otkazana jer je Kap prekoračio dozvoljenu kilažu na službenom merenju.

Portugalac rodom iz Angole, bio je teži čak 1.58 kilograma od gornje dozvoljene granice u "muva" kategoriji. Nakon vaganja, Kap je ponudio Nikolauu da se meč ipak održi, a zauzvrat bi mu dao svoj celokupni honorar, međutim, Nikolau je odbio i otkazao meč.

- Ljudi, nisam mogao skinuti kilažu ovaj put. Pre dve nedelje ekstremno sam se razboleo zbog virusa koji se pojavio ovde u Las Vegasu. Pet dana bio sam van treninga i punio sam se antibioticima. Virus nije uhvatio samo mene, nego i mnoštvo mojih trening partnera. Moji treneri i ja smatrali smo da je bolje otkazati borbu zbog stanja u kojem sam bio. Ali odlučio sam nastaviti i ne otkazivati borbu. Moj protivnik nije prihvatio borbu i moj honorar, ali to je razumljivo, jer on je odradio svoj posao, dok ja nisam odradio svoj.

- Dao bih mu celi svoj honorar ako se želi boriti. Ali stvari su takve kakve jesu i preuzimam punu odgovornost. Prošle godine sam imao pet otkazanih mečeva, a jedanput je moj protivnik bio 11 "funti" iznad gornje granice, ali svejedno sam pristao boriti se. Hvala svim UFC-ovim nutricionistima koji su dali sve od sebe da skinem kilažu. Vidimo se uskoro - napisao je Kap na svom Instagramu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by マネル・ケイプ Manel StarBoy Kape (@manelkape)

Ipak, nije na tome ostalo, već se ubrzo oglasio i Nikolau, koji je prozvao svog nesuđenog protivnika.

- Nažalost po MMA fanove, kao i za mene i moj tim, meč protiv Manela Kapa je otkazan. Jedina odgovorna osoba je Manel Kap. Dužnost MMA borca je ispunjavati svoje obveze među kojima je skidanje kilaže dan uoči meča. Ja sam prošao kroz celi taj rat. Pet nedelja sam skidao kilažu strogom dijetom. Ostao sam fokusiran (i nisam požalio) čak i tokom Božića, Nove godine i svog rođendana. Trenirao sam i bio sam odvojen od svoje porodice. Danas sam se probudio, izvagao sam 126 "funti", što je potrebna kilaža da se meč održi. Kap to nije napravio. Pojavio se 30 minuta pre kraja vaganja, jer na taj način nije bilo vremena da mu UFC zatraži da dodatno skida kilažu. 3,5 "funte" bio je pretežak, znajući da bi atletska komisija zabranila borbu ako bi se pojavio pola "funte" teži.

- Drugim rečima, pokušao je steći nepoštenu prednost varajući sistem. Kap je bio neodgovoran, nemaran i s manjkom poštovanja. Ne poštuje me kao kolegu, protivnika i borca, a ne poštuje ni MMA i UFC. Ali najviše nepoštovanja iskazao je prema vama, fanovima UFC-a i MMA-a, mojim i svojim fanovima - poručio je Nikolau.

Prava šteta je što do ovog okršaja ipak neće doći, s obzirom na to da su mnogi upravo od ovog meča imali najveća očekivanja na čitavom događaju.

(Telegraf.rs)

Video: Martin Levandovski: Momci koji dođu u KSW više ne misle na UFC

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јован

    13. januar 2024 | 12:29

    Немој да скидаш него се бори у природно твојој категорији и то је то фер и поштено скидају силну килажу то је класично варање

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA