Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o "KSW Epic": Ovako nešto nije viđeno do sada, evo kakve nas borbe očekuju u Poljskoj

Vreme čitanja: oko 3 min.

Očekuje nas pravi spektakl

  • 0
KSW Epic Foto: Stefan Jocić

Ljubitelji borilačkih sportova u Evropi, a pogotovo u Poljskoj, u subotu uveče imaće peiliku da uživaju u događaju "epskih" razmera, pod imenom "KSW Epic".

Sam "ivent" se održava u "Pre Zero Areni" u Gljivicama, a Martin Levandovski i čelnici KSW-a, zaista su se potrudilu da spreme spektakl povodom 20 godina postojanja popularne promocije.

Samim tim, na događaju ćemo imati priliku da gledamo zaista interesantan "fajt kard", a svakako će u centru pažnje balkanske javnosti biti Darko Stošić i Ivan Erslan, koji će se naći pred novim izazovima.

Stošić i Erslan pred novim izazovima

Najbolji srpski teškaš ući će u oktagon protiv brazilskog borca, i nekadašnjeg finaliste PFL-a, Mateusa Šefela. Treba istaći da će ova borba biti rađena po specijalnim, starim "Prajdovim" pravilima, a za one koji ne znaju, to znači da će tokom borbe biti legalni "soker kikovi", gaženje i udaranje kolenima u parteru. Stošić je veliki favorit u ovom meču, te se kvota na njegovu pobedu kreće oko 1.35, dok na Brazilca iznosi 3.20.

KSW Epic Foto: Stefan Jocić

Ivan Erslan se vraća u kavez, a ispred sebe će imati Ukrajinca, Bogdana Gnidka. Ovaj meč, biće zapravo jedini klasični MMA meč na čitavom događaju, ako izuzmemo turnir četiri borca za titulu u poluteškoj kategoriji. Upravo za pomenutu titulu, Erslan bi mogao da dobije priliku da se bori, ukoliko se neko od četiri borca povredi, a on prethodno bude slavio u svom meču. Ukrajinac je favorit u ovom duelu, te kvota na njega iznosi oko 1.75, dok je na Erslana ona čak 2.10. Ipak, u više navrata se pokazalo da to ne znači baš ništa.

KSW Epic Foto: Stefan Jocić

Spektakularan "fajt kard"

Kao što smo već pomenuli, u poluteškoj kategoriji, imaćemo priliku da gledamo turnir četiri borca za šampionski pojas. Na njemu će učestvovati Rafal Haratik, Kleber Silva, Damjan Pivovarčjuk i Marcin Vojčik. U polufinalima, parovi će biti Haratik i Vojčik, i Silva i Pivovarčjuk, a ti mečevi biće rađeni u dve runde od po pet minuta. U slučaju nerešenog ishoda, prolaz u finale izboriće borac koji je pobedio u orvoj rundi. Finale će trajati nešto duže, odnosno tri runde od po pet minuta, a pobednik će odneti pojas poluteške kategorije.

U teškoj kategoriji, imaćemo priliku da gledamo zaista epski okršaj, između aktuelnog šampiona Fila De Frisa i legendarnog Džoša Barneta. Ipak, neće to biti MMA meč, već "sabmišn" borba. To znači da je faktički u pitanju grepling meč, i pobeda će moći da se ostvari isključivo submisijom. Meč će trajati jednu rundu od 10 minuta, a borci neće koristiti nikakve rukavice za ovaj meč.

U kategoriji do 99 kilograma, imaćemo priliku da gledamo pravi okršaj legendi, s obzirom na to da će se u oktagonu naći Mamed Kalidov i Tomaš Adamek. Ipak, ni ovo neće biti MMA meč, već je reč o borbi koja će biti rađena u boksu, sa bokserskim rukavicama od 10 oza. Meč će trajati šest rundi od po tri minuta.

Imaćemo priliku da gledamo i tajlandski boks u kavezu, u meču koji će raditi Mihal Krolik i Vaclav Sivak. Meč će biti rađen sa MMA rukavicama, i trajaće tri runde od po tri minuta, a tokom meča dozvoljeni su laktovi, kolena i "kikovi".

Takođe, biće viđena i jedna prava "ulična" borba u kavezu, a u njoj će se susresti Konrad Rusinski i Muslim Tulšaev. Reč je o MMA meču, koji će biti gotovo bez pravila, s obzirom na to da će biti legalni "soker kikovi", gaženja, udaranje kolenima protivnika na podu, i laktovi. Borba će trajati tri runde od po pet minuta.

Ono šti je mnogima posebno interesantno, jeste i borba u kimonima, koju će raditi Pjotr Kačpržak i Adam Briš. Reč je o susretu BJJ-a i džudoa, u MMA meču. Takođe, i ova borba će trajati tri runde od po pet minuta.

Program će početi oko 19.00, a očekuje se da hala bude ispunjena do poslednjeg mesta, s obzirom na to da su karte skoro rasprodate.

Podsetimo, sva dešavanja sa ovog događaja, moći ćete ekskluzivno da ispratite na Telegraf Sportu.

(Telegraf.rs)

Video: Darko Stošić ekskluzivno za Telegraf pred KSW Epic

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA