≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je Mateus Šefel, naredni Stošićev rival? Bivši finalista PFL-a, Delija ga nokautirao dva puta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve je bliže Darkov novi meč

  • 0
KSW Epic Foto: Stefan Jocić

Najbolji srpski MMA borac u teškoj kategoriji, Darko Stošić sve je bliže povratku u oktagon, i novom meču.

Stošić će nastupiti na događaju "KSW Epic", 24. februara u Gljivicama, povodom 20 godina popularne promocije, a njegov protivnik biće Brazilac, Mateus Šefel.

Posebno zanimljivo za sve ljubitelje borilačkih sportova, a pogotovo one iskusne, jeste to što će ovaj meč biti održan po starim "Prajdovim" pravilima. Samim tim, tokom borbe biće dozvoljeni "soker kikovi", gaženje, i udaranje kolenom u parteru.

Ko je Mateus Šefel?

Mateus Šefel je dobro poznato ime u MMA svetu, s obzirom na to da ima i te kako dugačak "staž", a trenutno ima skor 17-10.

Profesionalnu karijeru započeo je pre više od 10 godina, odnosno 2012. godine, na "SHC-u", kada je slavio protiv Majkona Sidraka odlukom sudija.

Za istu organizaciju nastupio je još dva puta iste godine, i oba puta je slavio, jednom odlukom, a jednom nokautom. U oktobru iste godine, usledila je i epizoda u "Empire FC-u", gde je takođe slavio, da bi potom mesec dana nakon toga, pretrpeo i prvi poraz u profi karijeri, i to polugom.

KSW Epic Foto: Stefan Jocić

Vratio se potom na "SHC" gde je odradio još jedan meč, da bi potom naredna tri radio na "Smash Fight-u". Tu je pretrpeo i novi poraz, da bi potom u martu 2014. godine bio poražen i na "CEF-u". Usledio je i novi povratak u "SHC" ali i nešto lošija izdanja, s obzirom da je nakon jedne pobede, doživeo i dva vezana poraza, od toga jedan na "Samuraj-u".

Vratio se potom snažni Brazilac na pobednički put, i slavio u četiri uzastopna meča, i značajno podigao formu. Ono što je i te kako vredno pomena, jeste da se Šefel našao i na "Kontender Seriji" Dejne Vajta, ali je tamo poražen od Azamata Murzakanova.

Nedugo nakon toga, potpisao je za PFL, gde se borio i protiv Anta Delije, po čemu ga regionalna javnost i pamti. Posebno zanimljivo jeste i to da ga je moćni Hrvat pobeđivao oba puta, ali će ipak "bolniji" poraz za Šefela verovatno uvek biti onaj iz finala PFL-a, kada ga je Delija savladao tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Pokušao je Šefel i prethodne godine da se oproba ponovo u novoj sezoni PFL-a, međutim, nije se baš najbolje snašao, te će svoj veliki povratak potražiti upravo u KSW-u.

Ipak, iako važi za kvalitetnog i iskusnog borca, što potvrđuje i njegov skor, neće mu biti ni malo lako, jer će naspram njega u oktagonu stajati naš Darko Stošić.

(Telegraf.rs)

Video: Darko Stošić ekskluzivno za Telegraf pred KSW Epic

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA