≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Završen prvi dan 14. državnog prvenstva u obaranju ruku: Grujić dominantno do pehara apsolutnog šampiona

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvog takmičarskog dana, takmičari su se nadmetali levom rukom

  • 0
Državno prvenstvo u obaranju ruku Foto: Telegraf

Ljubitelji Armwrestlinga imali su priliku da ove subote uživaju u prvom danu 14. izdanja državnog prvenstva u sportskom obaranju ruke, koje se, sada već tradicionalno, održava u Vrnjačkoj banji.

Prvog takmičarskog dana, takmičari su se nadmetali levom rukom, u devet različitih kategorija.

Takođe, ono što treba istaći, da su prvi put na ovom takmičenju učestvovale i osobe sa invaliditetom, a uz to, ovaj turnir je kvalifikacioni za ulazak u reprezentaciju Srbije.

Program su otvorili juniori u više težinskih kategorija, kao i žene u apsolutnoj kategoriji, a nakon toga su na scenu stupili seniori.

Kada je reč o master kategoriji, ni ovog puta nije bilo ravnog protivnika za sjajnog Radišu Milojkovića, koji je do pehara došao bez ijednog poraza.

Državno prvenstvo u obaranju ruku Foto: Telegraf

Takođe, ono što treba istaći, jeste da je upravo Radiša najstariji učesnik prvenstva, kao i najstariji član nacionalnog tima, ali to ga ne sprečava da beleži impozantne rezultate.

U kategoriji žena, pobedu je ubedljivo odnela Jovana Arnautović, koja je takođe bila veoma dominantna, a uz to, najavila je i titulu u takmičenju desnom rukom.

Što se tiče seniora, u kategoriji do 70 kilograma, dominantan je bio Mladen Antonić, koji je do zlata došao bez poraza. U disciplini za seniore do 80 kilograma, pobedu je odneo Veljko Petrović, a u kategoriji za momke do 90 kilograma, pobedu je odneo Aleksandar Stanković.

Upravo Stankovićev meč protiv Marka Lakićevića u finalu bio je najzanimljiviji, najduže je trajao, a svi prisutni su u jednom dahu pratili dešavanja za stolom.

Ipak, svu slavu na kraju pobrao je sjajni Nemanja Grujić, koji se "prošetao" kroz kategoriju do 100 kilograma, a potom dominantno došao i do titule apsolutnog šampiona Srbije u levoj ruci.

Takođe, treba pomenuti i Stefana Milića, koji je došao do zlatne medalje u kategoriji preko 110 kilograma.

Sve u svemu, kada se saberu utisci, prisutni su zaista imali priliku da gledaju sjajne mečeve, a tome nije kraj.

U nedelju nas očekuje drugi dan takmičenja, koji će biti namenjen takmilarima desnom rukom, u svim kategorijama, a ostaje nam da vidimo ko će se najbolje pokazati.

(Telegraf.rs)

Video: "Najbolji idu u reprezentaciju": Predsednik Nenad Smiljković spreman za takmičenje u obaranju ruku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA