Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od najpoznatijih svetskih sudija govorio na srpskom za Telegraf: "Kao mali sam dolazio u Novi Sad..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na turniru učestvuje više od 300 takmičara, iz 25 klubova širom naše zemlje, a događaj su upotpunile i sudije iz Srbije, ali i Bugarske

  • 0

Ljubitelji Armwrestlinga u Srbiji i regionu, ovog vikenda imalu priliku da uživaju u 14. državnom prvenstvu u sportskom obaranju ruke, koje se 16. i 17. marta održava u Vrnjačkoj banji.

Na turniru učestvuje više od 300 takmičara, iz 25 klubova širom naše zemlje, a događaj su upotpunile i sudije iz Srbije, ali i Bugarske.

Upravo jedan od sudija iz Bugarske je i Hristo Delidžakov, inače jedan od najpoznatijih svetskih sudija u sportskom obaranju ruke.

On je u razgovoru na srpskom za Telegraf otkrio kako mu se dopada turnir, ali i odgonetnuo svima kako tako dobro govori srpski jezik.

- Super zadovoljan sam. Turnir je bio baš lep, i imao je super borbe. Meni je isto da li sudim neko svetsko takmičenje, ili ovde. Sve je isto. I ovde, i tamo imaš borbe koje te zanimaju stoprocentno - počeo je Hristo.

Dotakao se i takmičenja desnom rukom...

- Ima još puno ljudi koji obaraju samo desnom rukom. Videćemo. Ja očekujem da Ljuba Krstić pokaže šta može. Mislim da nas očekuje super dan.

Otkrio je kako tako dobro govori srpski jezik.

- Kad sam bio mali sam dolazio u Novi Sad. Moj tata je ima curu, i dolazili smo, pa sam zbog toga naučio srpski jezik. A, i svake godine sam ovde, sudim turnire.

Istakao je da mu se dopala Vrnjačka banja...

- Vrnjačka banja je baš lepa. Voda, hotel, sve, ali baš sve je top. Baš sam zadovoljan - rekao je Delidžakov.

(Telegraf.rs)

Video: "Najbolji idu u reprezentaciju": Predsednik Nenad Smiljković spreman za takmičenje u obaranju ruku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA