Vreme čitanja: oko 3 min.

Nenad Smiljković nakon 14. državnog prvenstva u obaranju ruku: "Imamo realne šanse za medalje na EP"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sledi i Evropsko prvenstvo u Slovačkoj u maju

  • 0

U subotu i nedelju je u Vrnjačkoj Banji održano 14. državno prvenstvo u sportskom obaranju ruke, a svi koji su se našli tamo imali su priliku da gledaju pravi spektakl.

Kroz takmičenje je prošlo više od 300 takmičara, iz 25 klubova u Srbiji, a organizacija je zaista bila na vrhunskom nivou.

Nakon završetka prvenstva, za Telegraf je govorio predsednik Sportskog saveza Srbije za obaranje ruke, Nenad Smiljković, koji je istakao da je izuzetno zadovoljan.

- Završilo se i 14. državno prvenstvo u sportskom obaranju ruke. Utisci su veoma zadovoljavajući, kako ja kao organizator i predsednik saveza, tako vidim i svi takmičari. Ovo je bilo jedno od najboljih državnih prvenstava. Učestvovalo je 25 klubova i više od 300 takmičara i najbolji su pobedili. Favorit u desnoj ruci, Ljubodrag Krstić opravdao je ulogu favorita i osvojio je prvo mesto, Nemanja Grujić osvojio je treće mesto, on je prošle godine uzeo titulu najjačeg čoveka u levoj ruci u Srbiji, i evo ponovio je to i ove godine, tako da favoriti su opravdali svoje prognoze, pošto su svi takmičari prognozirali da će Ljubodrag i Nemanja osvojiti apsolutne kategorije. Realno smo i mi kao savez zadovoljni što imamo takve takmičare, i nadamo se da će opravdati očekivanja na Evropskom i Svetskom prvenstvu, obradovati Srbiju, a pre svega i njih same i uzeti medalje - počeo je Smiljković.

Iako je predesednik saveza, Smiljković se oprobao i kao takmičar desnom rukom.

- Inače to ne praktikujem, da se takmičim kada organizujem, ali već dugi niz godina nisam učestvovao na državnim prvenstvima, i ove godine sam probao i osvojio treće mesto. Velika je organizacija, i zahteva i mnogo truda, živaca i samog vremena, a to vreme je mnogo teško da se izdvoji i za treniranje, tako da, uspeo sam da dođem do polufinala, tako da sam zdovoljan svojim uspehom i osvajanjem trećeg mesta. Nadam se da ću nastaviti sa treninzima, i da još neku godinu učestvujem na prvenstvima Srbije.

Naš savez je podneo kandidaturu za domaćinstvo na Evropskom prvenstvu 2027. godine.

- Mi smo kao savez podneli kandidaturu za organizovanje Evropskog prvenstva 2027. godine, i to baš ovde u Vrnjačkoj Banji, pošto imamo dosta kapaciteta, kako hotelskog smeštaja, tako i prelepe hale sportova ovde u Vrnjačkoj Banji. Odlučuje se u Moldaviji, na Svetskom prvenstvu u avgustu mesecu, na kongresu Svetske federacije kome će dodeliti za 2027. godinu. Sledeće Evropsko prvenstvo je u Rumuniji, nakon toga ide Bugarska, a ja se nadam da ćemo mi uzeti ulogu domaćina za 2027. godinu.

Sledi i Evropsko prvenstvo u Slovačkoj u maju...

- Planovi su da u što većem broju izađemo na Evropsko prvenstvo. Selektor Goran Žepina i ja kao predsednik saveza, odlučićemo se za najbolji tim, ko će ići tamo i ko je spreman u maju mesecu, i negde oko 15 takmičara uzeće učešće na tom Evropskom prvenstvu. Najviše šanse imaju Nemanja Grujić i Ljubodrag Krstić, a tu su i mladi Veljko Petrović, koji je veoma dobar i u juniorskoj kategoriji, i u seniorskoj, tako da, videćemo. Imamo dosta takmičara koji imaju veoma realne šanse da uzmu neku medalju - rekao je Smiljković.

(Telegraf.rs)

Video: Jedan od najpoznatijih sudija u svetu govorio za Telegraf: "Kad sam bio mali,dolazio sam u Novi Sad"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA