≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umro bivši prvak sveta, čovek koji je hapšen zbog pljačke banke

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bio je čuveni kik bosker...

  • 0
Rob Kaman Printskrin: Youtube/Muay Thai Scholar

Bivši holandski kik bokser Rob Kaman, nekadašnji WKA šampion sveta, preminuo je u nedelju veče u 63. godini, potvrdila je njegova supruga Karlota!

Kaman se u karijeri 112 puta borio kada je u pitanju kik boks i imao je sjajan učinak od 98-12-1(2), dok su ga često nazivali "Mr. Low Kick" zbog korišćenja nekih od najopakijih i najrazornijih tehnika niskog udarca nogama.

U septembru 1983. se borio sa Džonom Monkajom za svetsku titulu i nokautirao ga je u 3. rundi lou kikom i tako je postao prvi evropski WKA šampion sveta.

Nakon karijere otisnuo se i u glumačke vode, te je glumio zajedno sa Žan-Klodom Van Damom u filmu "Legionar" i "Maksimalni rizik". Takođe, glumio je i u filmu "Double Team" sa Denisom Rodmanom i Mikijem Rurkom.

Ono što je obeležilo njegovv živt jeste i kazna zatvora od 18 meseci, jer je 1985. uhapšen zbog pokušaja pljačke banke. Zajedno sa saučesnikom, maskiran je ušao u banku u Ajndhovenu, ali su "pali" osle samo pola sata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA