Vreme čitanja: oko 3 min.

Rakić u elementu "pecnuo" rivala pred UFC 300: "Ne možete da budete Samuraj tako što pročitate knjigu..."

S. J.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovaj događaj biće jedan od najvećih u poslednjoj deceniji, a deo njega biće i Aleksandar Rakić, koji će se boriti protiv češkog "Samuraja" Jiržija Prohaske

  • 0
Aleksandar Rakić, tetovaže Foto: Profimedia

Ljubitelji borilačkih sportova u noći između subote i nedelje imaće priliku da uživaju u zaista spektakularnom događaju pod imenom "UFC 300".

Ovaj događaj biće jedan od najvećih u poslednjoj deceniji, a deo njega biće i Aleksandar Rakić, koji će se boriti protiv češkog "Samuraja" Jiržija Prohaske.

Inače, ovo će biti Rakićev povratak posle gotovo dve godine pauze, a kako je sam najavio, spreman je za pohod na titulu.

- Skroro dve godine se nisam takmičio, ali, da budem iskren, imam osećaj da je prošlo tek pet ili šest meseci. Kakav povratak – nastupam na najvećem događaju godine, možda i decenije. Svi će gledati UFC 300, čak i fanovi koji inače nisu toliko zagriženi. Želim da podsetim UFC i čitav svet da je Aleksandar Rakić i dalje tu i da ide po titulu. Hteo bih i da pokažem onima koji su sunmnjali u mene da greše - počeo je Rakić.

Što se Prohaske tiče...

- Mislim da ljude više zanima ovaj meč od borbe sa Blahovičem koja je trebalo da se održi. Prohaska živi blizu mesta na kojem ja živim, tako da prvo treba da saznamo ko je kralj Evrope, a onda i ko je kralj sveta. Ako moj nastup bude dobar, kao što su bili prethodni, moguće je da ću biti sledeći koji će dobiti priliku da se bori za titulu. Imao sam raspravu na tviteru sa Prohaskom, on je to shvatio lično, ali nije me briga. Prozvao sam ga kada je Blahovič otkazao učešće u meču sa mnom. Javio se Mik Mejnard (glavni mečmejker UFC) i predložio nam UFC 300, a obojica smo to prihvatili. Jirži će biti agresivan, ima svoj neobičan stil. Biće to teška borba – i za mene i za njega. On se dobro oseća u haosu, a ja sam borac koji može taj haos da umiri. Videćemo koliko je Jirži spreman za ovu borbu zato što ja jesam spreman. Ova borba mora da se dogodi jer je fanovi žele.

Bilo je tu i "varnica"...

- Ne možete da postanete samuraj tako što ćete pročitati knjigu koju vam je neki trener dao. Ako želite da budete samuraj, onda morate tako dugo da živite, a ne samo poslednje dve-tri godine.

Imao je šta da kaže i o tome što će njihova borba biti u uvodnom delu programa.

- Da, prvobitno je trebalo da budemo u glavnom programu, ali zaista me nije briga. Da moram da se borim na parkingu sa Jiržijem, borio bih se. Nije važno gde. Imama sada 32 godine, ulazim u vrhunac svoje karijere i očekujte moje najbolje izdanje narednog vikenda. Sparingovao sam tokom priprema sa mladim, ‘gladnim’ borcima iz Srbije, Slovenije, Poljske, Nemačke, Hrvatske… Imao sam mnoge sparing-partnere i oni su pokušavali da imitiraju Prohasku. Pripreme su bile odlične i često smo radili sparinge. Imam više samopouzdanja nego ikada i treba da znate – mirni Aleksandar Rakić je opasan čovek.

Prokomentarisao je i ostale borbe...

- Nadam se da je Džamal Hil 100% oporavljen i da nije prerano prihvatio ovu borbu samo da bi bio na UFC 300. Ako obojica budu spremni, biće to pravi rat. I jedan i drugi su odlični nokauteri i biće ‘vatromet’. Što se tiče borbe Holovej – Gejdži, to će biti pravi spektakl. Da moram da biram, izabrao bih Maksa Holoveja - rekao je Rakić.

(Telegraf.rs)

Video: Zver na snegu: Za kraj treninga kupanje u ledenoj vodi, brutalni Aleksandar Rakić!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA