≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Spektakl za pamćenje u Las Vegasu: Pereira ekspresno odbranio titulu, Holovej u poslednjoj sekundi uzeo pojas

Vreme čitanja: oko 5 min.

Bilo je uzbudljivo u Vegasu

  • 8
MMA oktagon Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Ljubitelji borličakih sportova širom sveta, u noći između subote i nedelje imali su priliku da uživaju u jednom od najvećih MMA događaja u poslednjoj deceniji!

UFC 300 imao je jedan od najjačih "fajt kardova" ikada, i u potpunosti je opravdao očekivanja i najave.

Svakako, ovdašnjoj javnosti, u centru pažnje bio je veliki povratak Aleksandra Rakića, koji je poražen od Jiržija Prohaske, tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Iako je Rakić delovao dosta bolje u prvoj rundi, u drugoj se situacija promenila.

Čini se da je presudan bio dosta čudniji stil Prohaske, koji je sredinom druge runde uspeo da pogodi Rakića u bradu, a potom i iskoristi uzdrmanost srpskog borca.

Osim toga, viđeno je još 12, zaista spektakularnih borbi, o čemu više možete pročitati u nastavku.

Uvodni program

Borilački program u "T-Mobil" areni u Las Vegasu, otvorili su Dajveson Figuerido i Kodi Garbrant, a pobedu je odneo brazilski borac, i to polugom u drugoj rundi.

Na oko minut pre isteka druge runde, Brazilac je iskoristio to što mu je protivnik "dao leđa", a potom čim se ukazala prilika, gurnuo mu ruku pod bradu, i počeo da steže. Na kraju, Garbrant nije imao šanse da se izvuče, te je morao da se preda.

Nakon toga, usledio je meč Bobija Grina i Džima Milera, koji je na bodove pripao Grinu, doduše, potpuno zasluženo.

Važio je Grin za favorita i pre meča, što je i uspeo da opravda u oktagonu. Naneo je protivniku više štete, bio je dosta konkretniji, što su na kraju sudije okarakterisale kao dovoljno za pobedu.

U trećoj borbi uvodnog dela večeri, gledali smo "brazilski" okršaj, između Džesike Andrade i Marine Rodrigez, a nakon tri runde, Andrade je odnela pobedu na podove, odlukom sudija.

Kontrolisala je Andrade borbu tokom većeg dela, pogađala je protivnicu u nekoliko navrata, a na kraju sudije su joj dodelile pobedu.

Usledila je nakon toga i četvrta borba uvodnog dela programa, i tada je viđeno prvo nešto veće iznenađenje, pošto je Renato Karneiro savladao favorizovanog Džejlina Tarnera, i to, tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Na oko minut do isteka druge runde, Karneiro se našao u "top" poziciji na Tarneru, što je iskoristio i krenuo u "graund end paund" napad.

U početku je Tarner uspevao kako, tako da se brani, ali nakon serije jakih udaraca, sudija je bio primoran da prekine borbu.

Odmah nakon toga, viđena je ekpresna pobeda Dijega Lopeza protiv Sodika Jusufa iz Nigerije.

Bolje je Lopez ušao u meč, što se videlo već nakon nekoliko razmena. Ubrzo je uspeo da pogodi Jusufa, i pošalje ga na pod, ali je nigerijski borac uspeo nekako da se odbrani.

Ipak, kada se pridigao, usledio je novi nalet Lopeza, koji ga je ekspresno bacio na pod, a potom i dokrajčio na zemlji silovitim udarcima.

U nastavku večeri, Kajla Henderson je na svom debiju u UFC-u, opravdala ulogu velikog favorita protiv veteranke, Holi Holm, i slavila gušenjem u drugoj rundi.

Od samog početka, Holm nije mogla da nađe rešenje za superiorniju Herisonovu. Ipak, uspevala je da se odbrani u prvoj rundi, ali u drugoj joj nije bilo spasa.

Nakon jednog džudo bacanja, Herisonova je iskoristila poziciju u parteru, uzela protivnicina leđa, i gušenjem je naterala da se preda.

Sedma borba večeri pripala je Aldžamejnu Sterlingu, koji je odlukom sudija slavio protiv Kelvina Katara. Bio je bolji Sterling od početka prve, do kraja treće runde, i zasluženo je slavio.

U više navrata je uspevao da obori protivnika, a kad god bi završili u parteru, Sterling je imao potpunu kontrolu. U trećoj rundi bio je možda i blizu prekida, ali je Katar uspeo da "preživi" nalet i izdrži do samog kraja.

Usledila je nakon toga Rakićeva borba, o kojoj više možete pročitati i ovde.

Glavni deo programa

U devetoj borbi večeri, Bo Nikal je slavio gušenjem protiv Kodija Brandejdža u drugoj rundi, a taj meč, ujedno je i otvorio glavni deo programa.

Iskoristio je Nikal priliku koja mu se ukazala, uzeo je protivnikova leđa, i potom rutinski izborio poziciju za gušenje i naterao rivala da tapka.

UFC 300 Foto: Tanjug/AP

Sjajnu predstavu u nastavku priredili su Armen Tsarukjan i Šarls Oliveira, a na kraju je podeljenom odlukom sudija pobedu odneo Tsarukjan.

Gledali smo dosta uzbudljiv meč, pun preokreta, ali i sjajnih poteza, a na kraju su sudije procenile da je ipak Tsarukjan zaslužio pobedu.

Usledila je nakon toga i prva, od tri borbe za titulu, a Maks Holovej je u poslednjoj sekundi meča nokautirao Džastina Gejdžija, i postao novi "BMF" šampion.

U samom finišu pete runde, ušli su borci u žestoku razmenu, a bukvalno u poslednjoj sekundi, Holovej je pogodio jedan moćan desni kroše, i poslao Gejdžija na spavanje, i tako došao do šampionskog pojasa.

U sunaslovnoj borbi večeri, gledali smo kineski okršaj, između šampionke Vejlin Žang i izazivačice Šaonan Jan.

Na kraju, pobedu je odnela Žang, i to odlukom sudija nakon pet rundi borbe.

Bila je šampionka bolja tokom gotovo čitavog meča, pretila je, napadala, a u jednom momentu, između prve i druge runde, čak je i skoro "uspavala" protivnicu gušenjem, ali je sirena spasila Janovu.

Ipak, sudije su prepoznale ko je bio bolji u oktagonu, te je Žang odbranila pojas šampionke.

U glavnoj borbi večeri, videli smo okršaj Aleksa Pereire i Džamahala Hila, koji je na kraju pripao Pereiri, nokautom u prvoj rundi.

Sjajno je Pereira otvorio meč, ne dozvoljavajući protivniku da mu priđe previše, a čim mu se za to ukazala prilika, pogodio je rivala u bradu i bacio ga na pod.

Hil je već u toj situaciji bio prilično dezorjentisan, te nije mogao da se odbrani, a sudija je ubrzo prekinuo meč.

Time je kompletiran UFC 300, a nema sumnje da će ovaj event ostati upamćen kao jedan od najvećih ikada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UŠATI i stoka

    14. april 2024 | 04:29

    Rakić ima srce i želju kao planina, fizički je bio spreman, ali jedan udarac rešava sve. Realno posmatrano, UFC nije sport, ali tako će nam biti do nuklearnih igara.

  • Smole

    14. april 2024 | 08:22

    Steta, ja sam se iskreno ponadao da ce dobiti

  • Mitar

    14. april 2024 | 04:01

    A je lo to neko očekivao?pa ovaj je samo naslednik belovuka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA