Vreme čitanja: oko 1 min.

Talentovana Hrvatica se probija u UFC-u: Ivana Petrović upisala prvu pobedu

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trijumf je ostvarila gušenjem u parteru

  • 1
Ivana Petrović Foto: Printscreen/X

Ivana Petrović, jedina hrvatska UFC borkinja, ostvarila je svoju prvu pobedu u prestižnoj MMA organizaciji, trijumfujući nad Kineskinjom Na Liang u trećoj rundi prekidom gušenjem.

Petrovićeva je tako postala prva Hrvatica u istoriji koja se takmičila u UFC-u. Iako je debitantski nastup prošle godine završio porazom, u svojoj drugoj borbi je trijumfovala, ističući se kao izuzetan talenat.

Ova 28-godišnjakinja, rođena u Njemačkoj i odrasla u Mostaru, sa 19 godina se preselila u Norvešku, gde se bavila ovim sportom, iako je sport na profesionalnom nivou tamo nelegalan.

Njena nekonvencionalna karijera uključuje profesionalne borbe u Engleskoj, osvajanje titule u Francuskoj, kao i isticanje kao prvi borac sa Balkana koji se takmiči u UFC-u.

Sada je njen odnos u profesionalnoj karijeri impresivan 7-1, a njen uspon u UFC-u obećava još veće uspehe za ovu mladu i talentovanu borkinju.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl koji će se pamtiti: Završeno Evropsko prvenstvo u MMA!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA