≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veljko Ražnatović za Telegraf posle evropske bronze: "Mislim da su neke stvari sada jasne, prezadovoljan sam"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkrio je sledeće ciljeve, a nada se da će Srbija uspeti da uzme još medalja u boksu u budućnosti

  • 1

Srpski bokser, Veljko Ražnatović osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu koje se održava u Beogradu, pošto je u polufinalnoj borbi poražen od favorita i aktuelnog svetskog šampiona, Atajeva Šarabudina.

U ekskluzivnoj izjavi za portal Telegraf Sport, on je istakao da je jako srećan što se upisao u istoriju srpskog boksa osvajanjem medalje na Evropskom šampionatu.

- Naravno da sam prezadovoljan što sam uspeo da upišem svoje ime u istoriju srpskog boksa. Da se zadovoljavam bronzom neću nikada, tako da mi je to dodatna motivacija sada za predstojeće Svetsko prvenstvo koje je ove godine, da probam da za svoju zemlju izboksujem nešto sjajnije. 

Kaže da je prezadovoljan i da je u ringu ostavio srce.

- S obzirom na to da je ovo meni bio treći meč, a rivalu prvi, zadovoljan sam. Ostavio sam sve od sebe, što ne znači da u budućnosti neće biti mnogo drugačije.

Ko mu je prvi čestitao?

- Svi su mi čestitali, svi su rekli da su prijatno iznenađeni. Mislim da su sada napokon neke stvari jasne, zato sam krenuo na ovo Evropsko prvenstvo. Moja misija je ispunjena, dokazali smo da nismo slučajno tu.

BOKS EP MEDALJE Foto: Tanjug/BSS/Dragana Stjepanović

Šta možemo da očekujemo od Veljka u budućnosti? Da li je ovim "zapušio" usta kritičarima?

- Nema šta, nisam ja pravio neke rezultate izuzev početnih mečeva u profi ringu. Ovo je rezultat koji većina neće uspeti da ponovi. Ja se nadam da će mnogi uspeti da izboksuju medalje za našu zemlju. Ali, ovo je nešto što se ne događa toliko često i nadam se da su svi svesni da smo uradili nešto što je zaista neverovatno, što nijedna generacija do sada nije uradila.

Naše devojke su takođe ostvarile ogroman uspeh u ringu i donele brojne medalje.

- Izvanredne! Tri zlata i sve devojke koje su uzele bronzu, svaka čast. To je dokaz njihovog odricanja, dokaz kvaliteta naše ženske reprezentacije i selektora Ždrala. Kada se to spojilo, došao je ovaj očekivan rezultat.

Večeras bi Srbija mogla da se raduje još nekom zlatu.

- Znate kako, očekujem od Veletića sigurno zlato i očekujem srcem i više navijam za Jocu i malog Rastka. Za sve navijam podjednako, ali od Veletića kao starijeg očekujem i mogu pare da stavim na zlato. Ako bi njih dvojica došla, to bi bilo neverovatno i bila bi mi srcu draža.

Kakvi su dalji planovi Veljka Ražnatovića?

- Nastavljamo sa amaterskim boksom, da bih ostao na ovom mestu u Top 50, odradiću još jedan profi meč.

(Telegraf.rs)

Video: Ražnatović: Važno mi je da nisam obrukao Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA