≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veljko Ražnatović ipak neće dobiti nacionalnu penziju! Drugi bokseri hoće, ali on ne, evo i zbog čega

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tako blizu, a tako daleko, reklo bi se...

  • 95
BOKS EP SRBIJA Foto: Tanjug/BSS/Dragana Stjepanović

Srpski bokser Veljko Ražnatović napravio je veliki uspeh, pošto je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u boksu koje se održavalo u Srbiji osvojio bronzanu medalju, i to nakon što pružio stvarno odlično izdanje.

Veljko Ražnatović je tako osvetlao obraz sebi, ali i čitavoj naciji u srpskoj prestonici. Osim bronzane medalje, Veljko je osvojio i novčani iznos od 5.000 dolara, međutim, on je odlučio da to odbije.

Iako mu novac sleduje kao nagrada, on je već rekao da će ga dati "onome kome više treba".

Ipak, u prvi mah se činilo da je Veljko za sebe zaradio i još jedan značajan benefit - nacionalnu penziju, koja bi u ovom trenutku iznosila jednu prosečnu zaradu u Srbiji iz decembra 2023. godine, odnosno 130.405 dinara bruto, iliti, 95.093 dinara neto, to neće biti slučaj.

Naime, pravo na nacionalnu penziju dobijaju sportisti koji su osvojili medalje na kontinentalnim takmičenjima u discplinama koje su olimpijski sport, a iako je boks na Olimpijskim igrama, kategorija u kojoj se borio Veljko Ražnatović - nije.

Zanimljivo, samo je Veljko Ražnatović iz Srbije bio van tog opsega, jer se jedino njegova kategorija ne takmiči na Olimpijskim igrama.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako Veljko Ražnatović navija za svog kolegu iz reprezentacije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SLLOBODAN

    29. april 2024 | 11:14

    A BORCI SA KOŠARA U NAJVEĆEM BROJU JEDVA SASTAVLJAJU KRAJ SA KRAJEM

  • Dragan

    29. april 2024 | 13:02

    Kakve bre penzija kakav njegov boks e gde su ratnici koji su branili državu njima ništa a ovome sto mu je mama kupovala mečeve penzija stvarno država nije normalna coveku koji nema dana staza dati penziju na osnovu medalje,gde nije bilo pola država ne ode ma olimpijadu pa da vidimo gde će biti toliko o nepravdi u državi sns-a.

  • Dejan

    29. april 2024 | 10:28

    Ko ne prati i ne zna kako se dobijaju nacionalne penzije za sportske uspehe, na osnovu vaseg naslova odmah se javljaju spekulacije. Ako je tako drzava propisala, ako je to postalo ustaljeno za sve nase sjajne sportiste, zasto ne staviste naslov penzija za osvajace zlata, a ne odmah Veljko dobio penziju. On je predstavljao drzavu, on je najcasnije osvojio tu medalju i njemu penzija pripada. U ovom slucaju je apsolutno nebitno ko je on, ciji je sin, muz, brat.... On je za sve nas reprezentstivac Srbije i osvajac bronzane medalje na EP i kapa dole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA