Vreme čitanja: oko 1 min.

Vozio je Uber i dostavljao hranu, sada je šampion sveta

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

I u subotu ga čeka borba u rodnom gradu kojim brani pojas

  • 1
Aleksandre Pantoja Printskrin: Instagram/pantoja_oficial

Brazilski MMA borac Aleksandre Pantoja godinama unazad se trudio da dostigne vrhunac u svetu borilačkih sportova, što mu se isplatilo u leto 2023. godine kada je postao svetski šampion!

Sada je vreme da u muva kategoriji odbrani taj pojas, te će se u subotu veče na UFC 301 protiv Stiva Ercega boriti u svom rodnom gradu - Rio De Žaneiru.

- To je moja noć. Ne mogu da verujem da će se ovo dogoditi. Osećam se nervozno zbog toga jer to ne mogu ni da zamislim, ni da sanjam. Ja sam šampion UFC-a i idem u Rio sa svojim pojasom da se borim u svom gradu. Imam sve svoje prijatelje tamo, sve ljude koji su mi pomogli do tog trenutka - rekao je Pantoja.

Sada može da se pohvali da je na vrhu, ali pre nego što je postao svetski šampion Pantoja je morao da radi i određene poslove sa strane.

Kako sam kaže, osam meseci je u SAD u slobodno vreme radio kao vozač Ubera i dostavljač hrane, a zanimljivo je da se tim poslom bavio svega nekoliko dana pre njegove borbe sa Brendonom Rojvalom u avgustu 2021.

Pantoja se takođe takmičio na turnirima u džiju-džicu, za novac, pre nego što je promenio svoj život tako što je zaradio 50.000 dolara bonusa za performans večeri i za pobedu nad Rojvalom.

Tri pobede kasnije, napustio je sve svoje pomoćne poslove jer udobno zarađuje kao UFC šampion u mušoj kategoriji, i odlučan je da nastavi svoj pobednički niz.

- Očekujem da svi napuste arenu sa velikim osmehom na licu. Zato se borim, da usrećim ljude. Borim se sa najboljim borcima i moj bonus je da učinim sve srećnim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA