≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vučić upriličio prijem za osvajače medalja sa EP u boksu: "Ponosni smo, gradićemo centar za boks u Beogradu"

D. U.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Predsednik čestitao bokserkama i bokserima na odličjima sa Evropskog prvenstva

  • 45

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič priredioje prijem za 20 osvajača medalja na Evropskom prvenstvu u boksu, koje je održano u Beogradu.

Vučić je zahvalio bokserima i bokserkama što su doneli veliku radost našoj zemlji, koja je ukupno završila na drugom mestu u Evropi po broju medalja iza Rusije, a ispred Turske.

- Dragi bokserski prijatelji, hvala što ste ovde, da vam se zahvalim za veliku radost koju ste doneli našoj reprezentaciji, u ekipnoj konkurenciji smo bili drugi iza Rusije, dok je Turska bila treća. Hvala vam što ste veliki broj klinaca vratili u sale. Žeo mi je što je neki protokolarni problem nastao, pa novac nije odmah legao, ali će biti na vašim računima - rekao je Vučić, nakon čega je istakao da se nastavlja sa razvojem boksa i ulaganjem u drugim gradovima i centrima.

- Hvala za angažman u Pazaru, Loznici, dobro je da se dižu Smederevo, Sombor, Prokuplje... Smederevo mora mnogo bolje. To su važne stvari i ubeđen sam da ćete nas mnogo obradovati. Znam da je Sara iz Bratunca došla, veliki deo Republike Srpske navija za nas. Zahvalan sam i našim srpskim Rusinjama na medaljama, čestitam svima. Dame su osvojile 11, muškarci 9, žene su u Srbiji uvek uspešnije. Za sada imamo tri predstavnika za OI, Sara Ćirković, Šandrina, Abasov. Ako još neko uspe da se plasira na Tajlandu, mada je tamo teško, ali biće sjajno. Ko ode u Pariz imaće veliku podršku, ali vi se već spremajte za Los Anđeles. Beskrajno vam hvala, tu sam doveo i zamenika ministra finansija, da se reše problemi, i da se izgradi veliki centar za boks u Novom Beogradu u bloku 71. Mnogo toga očekujem od vas. Odmorite se, a onda na još teži rad. Pozivam decu da uđu u bokserske sale, uz dobar angažman Saveza, Ministarstva i vaš ogroman trud i energiju, siguran sam da ćemo biti ponosni na vas - istakao je Vučić.

Sara Ćirković je zahvalila predsedniku za ulaganje, kao i prvom čoveku Bokserskog saveza Nenadu Borovčaninu za dobar sistem koji je napravio.

- Zahvalila bih se predsedniku Vučiću za sva ulaganja u sport u Srbiji, posebno u boks, kao i predsedniku Saveza Nenadu Borovčaninu koji je napravio dobar sistem da mi imamo vrhunske rezultate. Naravno čovek bez koga ne bih mogla je Mirko Ždralo, porodica mi je najveća podrška. Sigurna sam da ćemo imati još bolje rezultate u budućnosti. Ja ću nastaviti da radim na novom cilju, a to je medalja na OI - rekla je ona.

Jovan Nikolić je takođe imao samo reči hvale za predsednika Srbije i BSS i istakao je da će nastaviti da predstavlja Srbiju kao i do sada.

- Želeo bih da se zahvalim predsedniku što je omogućio da se ovako dobro pripremimo, što je ulagao u nas i vreme i sve što je potrebno za veliko takmičenje. Takođe i BSS jer nas je gurao i podržavao, na čelu sa Nenadom Borovčaninom. Ja ću se i dalje boriti da Srbiju predstavim najbolje, kao i do sada, boriću se svim srcem, kao što je naš predsednik to radio do sada. Slava bogu, živela Srbija.

Bokseri su potom uručili Vučiću poklon u vidu uramljenih medalja sa Evropskog prvenstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubicica

    2. maj 2024 | 11:41

    Neviđena hrabrost i majstorstvo! Srpski bokseri su sinonim za snagu i otpornost

  • Jana

    2. maj 2024 | 11:20

    Vučić se trudi uvek da pohvali svakog sportistu i da ga motiviše za dalje uspehe.

  • ana

    2. maj 2024 | 12:12

    Izgradnja centra za boks je ulaganje u budućnost sporta i mladih sportaša

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA