Vreme čitanja: oko 1 min.

Moćan sastav Srbije za Evropsko prvenstvo u obaranju ruku u Slovačkoj: Očekuju se mnogobrojne medalje

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se veliki broj takmičara i medalja za Srbiju

  • 0

Reprezentacija Srbije u sportskom obaranju ruke otputovala je za Slovačku na Evropsko prvenstvo koje će se održati od 2. do 12. maja u Bratislavi.

Naš tim činiće 12 takmičara koji će se takmičiti u više kategorija.

Tako će se Veljko Petrović, Aleksandar Stanković, Boris Ilić i Dušan Tešić takmičiti u kategoriji juniori, Radiša Milojković, Stevan Jankov i Branislav Jakšić u kategoriji masteri, Roland Senješ u kategoriji osoba sa invaliditetom - stojeći stav, leva ruka.

U kategoriji seniori za Srbiju će nastupiti Ljubodrag Krstić, Nemanja Grujić, Stefan Milić i Mladen Antonić.

Glavni sudija saveza Dušan Dašić sudiće na Evropskom prvenstvu. Kako navodi Predsednik Srpskog sportskog saveza za obaranje ruke, Nenad Smiljković svi takmičari su spremni i treba očekivati dosta medalja ove godine na Evropskom šampionatu.

Ovo je značajna godina za sportsko obaranje ruke - Armwrestling u Srbiji pošto se očekuje konačno priznanje ovog sporta u Srbiji od strane Vlade Republike Srbije i Ministarstva sporta. Svi uslovi su ispunjeni i očekuje se da ovaj sport bude uvršten u granu sporta i kod nas kao što su to uradile sve zemlje u okruženju, Evropi i svetu.

Evropsko prvenstvo u obaranju ruku Foto: Srpski savez u obaranju ruku

Reprezentaciju Srbije posle Evropskog prvenstva u Slovačkoj očekuje i Svetsko prvenstvo u avgustu u Moldaviji. Ovaj sport je u ekspanziji kod nas i sve je više popularan kod mladih ljudi, veoma je zanimljiv kako za gledanje tako i za učestvovanje.

Predsednik saveza Nenad Smiljković zahvalio se Ministarstvu sporta, a posebno ministru Zoranu Gajiću i državnom sekretaru Marku Kešelju kao i direktoru TV Arena Sport, Nebojši Žugiću koji su mnogo pomogli reprezentaciji Srbije za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Sve polufinalne i finalne borbe uživo će prenositi TV Arena Sport na svom kanalu Arena Fight.

(Telegraf.rs)

Video: Skandal u Novom Pazaru: Navijači pogodili fudbalera Javora predmetom u glavu!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA